Home / ijhorst gaat strijdend ten onder tegen usv

ijhorst gaat strijdend ten onder tegen usv

Rode lantaarndrager IJhorst zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. In de warming-up moest doelman Danny Nieuwenhuis door een blessure afhaken en werd coach Patrick Visser gedwongen veldspeler Thom Meijer onder de lat te posteren.

Ondanks het gemis van de vaste sluitpost speelden de IJhorstenaren een zeer verdienstelijke eerste helft. Met veel passie werd koploper USV bestreden en ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Het keerpunt kwam in de 39e minuut toen Mathijs Smilde na een voorzet van Rick Timmerman hands maakte in zijn eigen strafschopgebied. Sander Schaeffer gaf hierna Meijer geen schijn van kans bij zijn prima genomen penalty, 1-0.

Door het energieke spel van de eerste 45 minuten raakte de pijp, gaandeweg de wedstrijd, aardig leeg bij de gasten uit IJhorst. De ruimtes werden te groot en USV probeerde daar gebruik van te maken. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de thuisploeg in de 63e minuut de voorsprong kon vergroten. Aanvoerder Kay Huzen krulde uit een vrije trap de bal langs Meijer in het IJhorster doel, 2-0. Toen invaller Dennis van der Veen, op aangeven van Jorden Zunnebeld, in de slotfase de 3-0 binnen kon koppen was de ‘bijna-derby’ definitief beslecht.    

 

Zondag staat voor USV de belangrijke uitwedstrijd tegen directe concurrent voor de toppositie OVC ’21 op het programma. Om 14.00 uur wordt er op Sportpark Westbroek in Ommen afgetrapt.       

 

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 6 december zou de fractie van D66 Ommen weer een inloopspreekuur houden in de Carrousel. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.