Home / hulp bij belastingaangifte voor lage inkomens in ommen

hulp bij belastingaangifte voor lage inkomens in ommen

De mogelijkheden om extra zorgkosten fiscaal in mindering te brengen zijn wel minder geworden, maar nog steeds zijn er aftrekposten. Daardoor kan je fiscale inkomen lager worden en krijg je misschien geld terug. Denk hierbij bijv. aan noodzakelijke kosten van geneeskundige hulp (tandarts/fysiotherapie) , voorgeschreven medicijnen, hulpmiddelen, reiskosten naar een arts, ziekenhuis of ziekenbezoek, een dieet, extra gezinshulp e.d. Heb je dit soort specifieke kosten? Je krijgt dan misschien geld terug.

Wijz welzijn biedt mensen hulp bij het invullen van eenvoudige belastingaangifte. Er zijn enkele geschoolde vrijwilligers die hulp bieden aan iedereen met een laag inkomen, ongeacht leeftijd. Zij kunnen alleen mensen helpen die een DigiD-code of Machtigingscode hebben. Mensen (zonder computer) kunnen een Machtigingscode telefonisch aanvragen bij 088-1236555. Men moet dan BSN.nr. en geboortedatum bij de hand hebben. De machtigingscode ontvangt men dan per post. Vraag deze code indien nodig, tijdig aan.

Om alles goed te kunnen plannen moet je je wel aanmelden bij Wijz welzijn. Dit kan aan de Chevalleraustraat 10 in Ommen of via 0529-712500. Na opgave ontvang je persoonlijk bericht wanneer je kunt komen en welke papieren je mee moet nemen.

Lees ook

Kerstgroeten in de Dalfser Courant

DALFSEN – Wil je je familie, vrienden, kennissen en/of collega`s in deze bizarre tijd op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.