het boek van de week kat over de vloer

  De echte kattenliefhebber zal verrukt zijn van dit boek.  Hoofdpersoon Alfie heeft in het eerste boek waarin hij de hoofdrol speelt al menig hart gestolen,  het vervolg ‘Kat over de vloer’ doet daar niets voor onder.  Alfie is al een tijd de vaste bewoner van Edgar Road. Hij is in die straat beland nadat zijn oude eigenaresse is overleden.  Aanvankelijk leek het erop dat  Alfie verder als zwerfkat door het leven moest gaan maar in Edgar Road trof hij op verschillende adressen vriendelijke mensen die graag bereid waren hem op te nemen. Hij heeft nu niet enkel één vast adres, hij huist graag bij iedereen in de straat.

  Nieuwe buren
  Op nummer 48 komen nieuwe mensen wonen. Hun komst is wel wat bijzonder, wie verhuist er nu midden in de nacht? Alfie wil er het fijne van weten en gaat samen met zijn beste vriend Tijger op onderzoek uit. Al snel ontdekken ze dat er van alles gaande is in het nieuwe gezin. Het gezin is anders, gedraagt zich anders, uit zich anders dan het gemiddelde gezin in de straat. Voor enkele bewoners van de straat reden de nieuwkomers buiten te sluiten.  De wildste geruchten doen al snel  de ronde, niemand neemt de moeite eens echt kennis te maken met de nieuwe buren.  Voor Alfie telt deze mensenroddel niet, hij merkt al snel dat de mensen op nummer 48 net zo [eigen-]aardig zijn als de overige bewoners van de straat.  Reden te meer om alle bewoners weer op één lijn te krijgen.

  Bob de straatkat
  ‘Kat over de vloer’ is geheel geschreven vanuit het perspectief van de kat. Deze bijzondere invalshoek geeft het boek een eigen charme die nog eens verhoogd wordt door Alfies bijzonder aardige karakter en grappige gedrag.  Voor wie al fan was van ‘Bob de straatkat’, Alfie probeert op eigen wijze Bob naar de kroon te steken.

  Het  boek ‘’Kat over de vloer’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheekommen.nl

  Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/ 

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.