Home / gvn turnster iris strijker goed voor goud

gvn turnster iris strijker goed voor goud

Anna Prins (instap) en Julia Brinkman (Jeugd 2) mochten in de eerste ronde starten. Voor Anna was dit haar allereerste wedstrijd en was een beetje zenuwachtig. Zij kon de zenuwen goed onder controle houden en turnde een keurige wedstrijd. Ze werd 10e en heeft zich daarmee rechtstreeks geplaatst voor de finale. Julia turnde een stabiele wedstrijd, met een uitschieter op sprong. Zij liet in haar categorie de beste sprong zien. De tegenstand was erg sterk en Julia eindigde op een keurige 12e plaats, helaas net niet genoeg voor een finaleplek. 

Daarna was het de beurt aan Linde Borger, Claudia Hekman, Emma Veurink en Britt Mijnheer (pupil 1). Deze dames hebben allemaal een uitstekende wedstrijd laten zien. Claudia mocht zelfs het zilver in ontvangst nemen. Emma, Britt en Claudia hebben zich rechtstreeks geplaatst voor finale, Linde gaat alsnog proberen een plekje te bemachtigen via de play-off. Tegelijkertijd turnde junior Fleur Stolte haar wedstrijd. Fleur liet een goede wedstrijd zien met enkele kleine foutjes. Fleur eindigde als 6e en heeft zich ook geplaatst voor de finale. In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Lotte Brinkman (pupil 2) voor haar was het ook haar eerste wedstrijd. Lotte turnde een keurige wedstrijd, maar heeft zich net niet geplaatst voor de finale. Ook kwamen Kim van Zwol, Iris Strijker en Eveline van de Bergh in actie. Iris zat lekker in de wedstrijd en dat leidde tot een gouden medaille. Kim en Eveline hebben een goede wedstrijd geturnd, maar helaas met een aantal dure fouten. Kim en Eveline gaan via de play-off nogmaals proberen een finaleplek te bemachtigen. Bij de senioren kwamen Jessica ten Kate en Renske Bijlenga in actie. Beide zaten goed in de wedstrijd, maar turnden nog niet foutloos. Jessica werd 2e, Renske 3e, beide dames zijn geplaatst voor de finale. De play-off wordt geturnd op 1 April in Nieuwleusen, de finale op 6 Mei.

Lees ook

Het windmolenproject ‘Veur de Wind’ heeft de begroting rond

NIEUWLEUSEN – Het windmolenproject ‘Veur de Wind’ van Nieuwleusen Synergie heeft de begroting rond. In …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.