Home / geslaagde thema avond in nieuwleusen met pec voorzitter visser

geslaagde thema avond in nieuwleusen met pec voorzitter visser

Ondernemers en bestuurders van (sport)verenigingen gingen met elkaar in gesprek over het thema ‘Ondernemers zijn bepalend voor de toekomst van de sport’. Niet bepalend, maar ondersteunend was de visie van Egbert van de Velde, voorzitter van Ondernemersclub HHC (OHC). Flash Nieuwleusen, in de persoon van Sjouke Kooistra, dacht hier toch iets anders over, aangezien 60% van hun inkomsten wordt binnengebracht door sponsoren. Gedeelde conclusie was dat dit afhankelijk is van de ambitie van de sportclub.

Spreekstalmeester Maurits von Martels vroeg de ondernemers wat hun visie is op sponseren. “Je wilt iets doen voor de leefbaarheid in het dorp en zoekt dan een vereniging die past bij je eigen bedrijf en je persoonlijke drive”, aldus Patrick Grobbee, directeur van Sercodak in Lemelerveld. Het was voor hem een bewuste keuze om voor de handbal dames te kiezen. Hij zocht naamsbekendheid en de gehele opzet paste in de lijn van zijn eigen bedrijf, qua team en organisatie.

Rijk Houthuijzen, generaal manager van Arcabo, beaamde dat persoonlijke betrokkenheid bij de sport bepalend is voor de keuze voor sponsoring. “Daarbij sponsoren we ook de oranjefeesten, waarbij we alle betrokken verenigingen helpen. Dat is voor ons een goede manier om bij te dragen aan de leefbaarheid van Nieuwleusen.”

Voorafgaand aan het inhoudelijke deel van de avond konden de aanwezigen genieten van een presentatie over het ontstaan en de ontwikkelingen van Arcabo, met vestigingen in Nieuwleusen en Heerenveen. De directie stond na de presentatie klaar om een rondleiding te geven door de showroom en de fabriek. “Echt interessant om te zien hoe dit proces in zijn werk gaat. Al met al een topavond om op terug te kijken,” zoals een van de aanwezigen aangaf.

Lees ook

Uit Hei en Dennen: Van die dingen

Hoera, ik mag vanmiddag naar mijn vriendelijke tandartenpraktijk. De boss himself gaat mijn kakement onder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.