Home / gemeente ommen geen discussie meer over locatie bissinghbel

gemeente ommen geen discussie meer over locatie bissinghbel

Met het zomerseizoen in aantocht, kwam de discussie over de locatie van de opening de afgelopen weken weer op gang. Ommenaar Jan Kortman, die gewoontegetrouw op de avond voor de jaarlijkse marktdag het Bissingh-lied vertolkt, pleit ervoor de opening van de Bissingh terug te brengen naar het Vrijthof. Het zit hem niet lekker hoe in zijn ogen een traditie verloren is gegaan.

Het huidige Bissinghbestuur wil niets weten van de ideeën van Kortman. De opening blijft dan ook gewoon op de Markt, zo verzekert voorzitter Dick Dunnewind, die bovendien niet te spreken is over het gedrag van Kortman. Volgens Dunnewind schoffeerde Kortman de organisatie van de Ommer Bissingh, door in 2016 zijn lied af te sluiten met de mededeling dit jaar weer terug te keren naar het Vrijthof.

De gemeente Ommen brandt haar handen niet en kiest geen partij in de discussie over de openingslocatie van de Bissingh. “De gemeente heeft geen betrokkenheid bij de keuze van de locatie van de opening”, laat burgmeester Boumans weten in een reactie.

Lees ook

Kerstconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Ad Huetink verzorgt op zaterdag 11 december een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.