gemeente dalfsen steunt samenloop voor hoop

  Onlangs zegde Burgemeester Han Noten zijn steun toe namens de gemeente Dalfsen om van de SamenLoop een succes te maken. Arjen Meijer, voorzitter van de SamenLoop voor Hoop in Dalfsen, zegt: “Hier zijn we geweldig blij mee. Het geeft het belang aan dat de gemeente hecht aan de strijd tegen kanker”.

  Het evenement wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. De opbrengst gaat via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk onderzoek. Zo ondersteunt SamenLoop voor Hoop de missie van KWF: een toekomst met minder kanker, meer kans op genezing en een betere kwaliteit van leven voor (ex-)kankerpatiënten.

  Betrokken
  Gemeente Dalfsen steunt de SamenLoop voor Hoop van harte. Kanker is een verschrikkelijke ziekte en de SamenLoop voor Hoop is een prachtig initiatief om geld op te halen voor onderzoek. Burgemeester Noten is ambassadeur: “Ik vind het fijn om te ervaren dat mensen betrokken zijn bij de pijn en het verdriet van anderen. De SamenLoop voor Hoop is er om geld op te halen voor onderzoek en tegelijkertijd biedt de deelname aan dit initiatief ook troost en ondersteuning.”

  Het succes van de SamenLoop voor Hoop staat of valt natuurlijk met de deelname van voldoende teams. Arjen Meijer: “Jong en oud, vrienden, familie, collega’s, (sport)verenigingen, iedereen kan meedoen. Iedereen kan een team vormen van 10 tot 15 mensen en meelopen, ze wisselen elkaar gedurende de 24 uur af. Alle teamleden moeten zich laten sponsoren voor hun deelname door voorafgaand acties te bedenken of activiteiten te organiseren waarmee ze donaties kunnen binnenhalen. Daarnaast krijgt elk team bovendien een kraam op de braderie waar ze (zelfgemaakte) producten kunnen verkopen of een leuke activiteit organiseren om de opbrengst nog verder te vergroten.”

  Het is nadrukkelijk géén wedstrijd, maar een continue wandelestafette waarbij teamleden elkaar afwisselen. Teams kunnen zich opgeven via de website www.samenloopvoorhoop.nl/dalfsen. Wie gaat de uitdaging aan?

  Acties
  Op dit moment is al een aantal mooie acties bedacht door betrokkenen. Zo bakt Bakkerij van der Most speciaal brood, Kiembrood. Hiermee steunen zij de SamenLoop voor Hoop, want per verkocht brood doneren zij een deel van de opbrengst. Het team van de familie Marsman verkoopt wijn met een zakje nootjes erbij. Er is keuze uit witte wijn en rosé. De kosten zijn 5 euro. Op de website www.samenloopvoorhoop.nl/dalfsen kunnen geïnteresseerden zich hiervoor aanmelden.

  De twaalfjarige Marinda Schaapman verkoopt ansichtkaarten met haar eigen gemaakte foto’s er op. Ook verkoopt ze cadeau-artikelen zoals houten harten, letterblokjes en naamslingers. Haar kaarten en artikelen zijn te koop via de website van SamenLoop voor Hoop Dalfsen. Of kijk eens op haar Facebook-pagina ‘Pictures by Miranda’. Helpt u mee om haar doel van € 500,00 te bereiken?

  Het laatste nieuws over de SamenLoop voor Hoop Dalfsen is te volgen via Facebook of www.samenloopvoorhoop.nl/dalfsen