Home / docu over schat van dalfsen volgende maand in premiere

docu over schat van dalfsen volgende maand in premiere

Na het vinden van de unieke bodemvondsten in het voorjaar van 2015, stond de gemeente onverwacht voor een ongekend groot vraagstuk: was de gemeente in haar eentje schatplichtig geworden voor het in kaart brengen, onderzoeken en verzorgen van een belangrijk stuk Nederlandse identiteit? Ondanks alle onzekerheden en vragen, besloot de gemeente de handschoen op te pakken.

Uniek beeld
De documentairemakers van Loveland Film & Photography besloten vervolgens de ontwikkelingen te volgen en in beeld te brengen. Kijkend naar de feitelijke vondsten schetsen ze een uniek beeld van de oorspronkelijke bewoners van het gebied, haar gewoonten en gebruiken. Daarnaast gaan ze op zoek naar verbindingen met het heden.

Bij elkaar horen
“De documentaire maakt voelbaar dat de band tussen onze geschiedenis en wie we nu zijn onlosmakelijk is”, zegt het college van B en W over de film. “Hierdoor wordt inzichtelijk waarom rituelen en gebruiken ook in deze tijd zo ontzettend belangrijk zijn. Ze laten ons voelen dat we bij elkaar horen. En dat we – er steeds opnieuw – voor kunnen kiezen om bij elkaar te wíllen horen. Als een familie. Zelfs zonder bloedband.”

Lees ook

Na 20 jaar afwezigheid weer een USV vrouwen 1

NIEUWLEUSEN – Na een periode van 20 jaar afwezigheid staat er komend seizoen voor USV …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.