Home / dassenburcht blokkeert mogelijk aanleg nieuwe sluis in ommen

dassenburcht blokkeert mogelijk aanleg nieuwe sluis in ommen

Bij het vaststellen van het bestemmingsplan voor de nieuwe sluis is geen rekening gehouden met de aanwezigheid van de burcht, meldt RTV Oost. Volgens de gemeente Ommen is er wel een burcht aangetroffen op een kilometer afstand van de sluis, maar die vormt geen probleem. Een andere burcht werd niet gevonden, zegt een woordvoerder.

Maar een omwonende toonde met foto’s aan dat er op nauwelijks 100 meter van de geplande sluis nog een burcht ligt. De gemeente heeft niet onderzocht hoe die burcht moet worden beschermd en dus vindt de omwonende dat het bestemmingsplan moet worden vernietigd.

Restaurant
Hij vindt ook dat een nieuw restaurant bij de sluis moet worden verboden, omdat dit samen met de drukte rond de sluis teveel overlast veroorzaakt. Het restaurant komt te liggen in de zwaar beschermde ecologische hoofdstructuur. Volgens de gemeente Ommen is dit geen probleem, omdat het om een kleinschalig project gaat. 

Dankzij de sluis ontstaat op de Vecht een doorgaande vaarroute naar het kanaal Almelo-Coevorden voor kleine schepen.

De Raad van State doet over zes weken uitspraak.

Lees ook

Webinar van KBO-PCOB

REGIO – KBO-PCOB Overijssel presenteert op vrijdag 23 april het webinar ‘Verbonden zijn rond zingeving’. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.