Home / dalfsen zoekt taalstages voor nieuwe inwoners

dalfsen zoekt taalstages voor nieuwe inwoners

De gemeente Dalfsen wil graag meer vergunninghouders naar een taalstage begeleiden en zoekt daarom naar nieuwe taalstageplekken bij organisaties, bedrijven en verenigingen in de gemeente Dalfsen. Organisaties of verenigingen kunnen hun stage kenbaar maken door te bellen met +14 0529 of door een mail te sturen naar s.mosterman@dalfsen.nl.

Bij een taalstage loopt en/of werkt een statushouder mee in de organisatie waarbij veel Nederlands wordt gehoord en gesproken. Een taalstage is goed voor de taalontwikkeling, het maken van contact en om te leren hoe de dingen in Nederland werken. Dit is voor velen heel normaal en vanzelfsprekend, maar dat geldt niet als je de Nederlandse taal en cultuur niet kent.

Ervaringen
De ervaringen met taalstages tot nu toe hebben laten zien dat men door een taalstage sprongen maakt in de taalontwikkeling en beter participeert. Organisaties die al taalstages aanbieden, geven aan dat het een verrijking is door frisse ideeën. De gemeente vervult in afstemming met Vluchtelingenwerk de rol van trajectbegeleider. De organisatie heeft dus altijd een vast contactpersoon bij eventuele vragen rondom de taalstage.

Bestaat er interesse in het aanbieden van een taalstage, al is het voor een paar uur per week, dan hoort de gemeente het graag. Bestaan er vragen omdat het bijvoorbeeld lastig is om te bedenken wat een taalstage moet bieden, of wat het in de praktijk voor de organisatie betekent? De gemeente denkt graag mee. Dat kan via de telefoon, bel dan met +140529 of stuur een mail naar s.mosterman@dalfsen.nl. Uiteraard kan ook een aparte afspraak gemaakt worden om het een en ander door te spreken.

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.