Home / crescendo ommen gaat internationaal

crescendo ommen gaat internationaal

Het Japanse Fly High heette het openingsnummer van het harmonieorkest, met een lekkere tenorsaxsolo. Voorafgaand daaraan werden de 300 toeschouwers als passagiers ontvangen door frisse stewardessen in crescendoblauw. Goed voorbereid stegen publiek en orkest op voor een wereldwijde vlucht.

En passant werden tijdens de vlucht drie leden gehuldigd voor hun jublileum als muzikant:  Jan Spalink  en Cees Zoon voor 50 jaar  en Wilco Mars voor 40 jaar.

Kris kras werden alle werelddelen aangedaan. Het Schotse Highland Cathedral werd compleet gemaakt door twee echte bagpipers. Het slagwerk speelde I’m an Englishman in New York. Ook tijdens de orkestwisselingen bleef de muziek in de lucht, door trompetten en klarinetten van een ensemble in Egerländer stijl.

Daarna lieten  het jeugdorkest en het jeugdslagwerk horen wat ze al kunnen met muziek uit Amerika, de Cariben en Spanje. De allerjongsten onder hen, de blokfluiters, werden even in het zonnetje gezet.

Na de pauze volgde traditionele  en moderne muziek uit Rusland, Kroatië, Italië, de VS en Arabië. De trompet speelde een grote rol in de traditionals Buglers Holiday en Come back to Sorrento. Erg veel indruk maakte de malletband met A Western Movie, waarin de muziek van enkele bekende westernfilms werd gespeeld. De landing bestond uit El Mismo Sol, gespeeld door de gehele vereniging.

Voor volgende vluchten kunnen muzikanten nog boeken. Zo is er ‘Crescendo Talents’ voor aankomende muzikanten, iedere maandag vanaf 3 april om 18.00 uur. Samen met het jeugdorkest worden kinderen voorbereid op echte muziekles na de zomer. En dat is in Ommen zeer goed geregeld door HaFaMO.

www.crescendo-ommen.nl en info@crescendo-ommen.nl

Lees ook

Lijsttrekkers D66 voor Dalfsen, Ommen en Hardenberg bekend

DALFSEN/OMMEN – De leden van D66 hebben voor de drie gemeentes in het Vechtdal de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.