Home / concert drents vocaal ensemble op landgoed vilsteren

concert drents vocaal ensemble op landgoed vilsteren

Het Drents Vocaal Ensemble onder leiding van Bernard Slofstra begroet op muzikale wijze de lente met het programma  ‘in Scandinavische sferen’. Het koor zingt klassieke Scandinavische liederen en volksliedjes gearrangeerd in de romantiek, maar ook moderne klassieke muziek van componisten met Scandinavische wortels. De muziek van Hugo Alfvén, Wilhelm Peterson-Berger, Oskar Lindberg, Jean Sibelius en Morten Lauridsen is sterk verbonden met de liefde voor de natuur en het land. Vaak is sprake van toonzetting van lyrische poëzie. De macht en kracht van de zee is te horen, maar ook de overweldigende vreugde over de terugkeer van de zon en de zich vernieuwende natuur. Ook de beroemde Estse componist Arvo Pärt ontbreekt niet in dit concert. Voor meer info zie www.drentsvocaal.nl

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren (www.landgoedvilsteren.nl).

Voorafgaand aan het concert kunt u een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de toegang van het landgoedcentrum, Vilsterse Allee 1d te Vilsteren. Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur. 

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.