column zp dalfsen de rijdende mediator

  De buurman had grootse plannen met zijn prachtig gelegen tuin. Daarbij wilde hij de vervallen erfafscheiding vervangen door een nieuwe, die in een strakke lijn langs de kadastrale erfgrens zou scheren. Eroverhéén, zo vond de buurvrouw, die zich bovendien zorgen maakte of de plannen van de buurman geen schade zouden aanrichten aan de fundering van haar woning en aan de boom die bovenop de erfgrens stond. Ook wilde ze geen geld besteden aan een nieuwe erfafscheiding.

  De juridische standpunten richtten zich op het juiste verloop van de erfgrens en op de verjaring van de vorderingen van de buurman. Ik kreeg talloze oude foto’s te zien van hoe de situatie vroeger was. Maar ja, wie bewijst hoe oud die foto’s precies waren?

  Om het eens over een andere boeg te gooien vroeg ik: ‘hoe komt het toch dat u hier samen niet uit komt?’ En vervolgens ontspon zich een driegesprek dat anderhalf uur later uitmondde in een oplossing waar beide partijen zichtbaar tevreden en opgelucht over waren. Ik kan niet uitleggen hoeveel méér waarde een dergelijke oplossing biedt dan een rechterlijke beslissing over het juridische geschil.

  Wilt u een gezaghebbende en neutrale bemiddelaar vóórdat u naar een rechter stapt? Kijk eens op www.kostermediation.nl of neem contact op met Koster Mediation, Langkamp 6 te Dalfsen, tel. 06-37278754.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.