Home / camperplaats vechtdal eerste van nederland met wellness

camperplaats vechtdal eerste van nederland met wellness

“Dit is altijd een grote wens van mij geweest”, zegt Janny Dekens. “Nu is het eindelijk zover!” Na een tijd van dromen, denken, durven en doen wordt de camperplaats geopend. “Nee, ik verklap nog niet hoe we dat doen. De officiële opening moet een verrassing blijven. Zelf hebben wij ook een camper en daar genieten we enorm van. We komen daardoor op veel plekken en merkten dat er best behoefte was aan meer faciliteiten.

Het begon met een artikel in een magazine in februari 2013. Dat artikel luidde: ‘Heb je een droom?’ Ja, die had ik” zegt Janny. “Ik heb mijn droom toen ingezonden en via stemming werd mijn droom uitgekozen. Ik mocht mijn droom komen toelichten op het Provinciehuis in Zwolle. In samenwerking met Product-Marketing-Partner-Combinaties, met het doel een samenwerking tot stand te brengen tussen het toerisme en andere organisaties, hebben studenten van de Saxion Hogeschool het idee verder uitgewerkt en gekeken of het haalbaar was. Ank Bijleveld, Commissaris van de Koning, zei toen: ‘Als het gerealiseerd is, doe ik de officiële opening’. Zij houdt haar woord en komt de camperplaats officieel openen!”

Reestdal
De camperplaats is gelegen in het mooie Vechtdal op de grens van het idyllische Reestdal en in samenwerking met provincie Overijssel tot stand gekomen. Het terrein beschikt over twaalf ruime verharde camperplaatsen van 80 m2 met vier met privé hottub, massageruimte, sauna en zelfs een schoonheidssalon. Alles is verwarmd. Het is de eerste camperplaats van Nederland met wellness mogelijkheden. Ook zijn er faciliteiten als broodjesservice, arrangementen en gratis WiFi, gecombineerd met de rust en ruimte in de omgeving maakt de nieuwe camperplaats een aanwinst voor de regio.

“In deze regio zijn veel streekproducenten en smaakadressen te vinden, zoals Wijngoed de Reestlandhoeve met wijnwandelpad, wijnproeverijen en arrangementen” somt Janny op. De camperplaats is goed bereikbaar op zo’n 7 km van de A28. Er zijn veel wandelmogelijkheden en ik heb zelf een vijftal fietsroutes samengesteld met veel wetenswaardigheden van deze streek. In de directe nabijheid van cultuurrijke Hanzesteden als Zwolle en Kampen en pittoreske plaatsen als Giethoorn, Staphorst, Dalfsen, Ommen en Hardenberg maken de ligging ideaal voor camperliefhebbers. De Vecht biedt, al kronkelend door het Vechtdal, veel recreatiemogelijkheden.

De Vechtdal camperplaats wordt vrijdag in besloten kring van genodigden geopend en zaterdag is er van 11.00 tot 15.00 uur een open dag. “Iedereen is van harte welkom”, zegt Janny.

Lees ook

‘Door de tijd’ het nieuwe boek over Ommen komt later uit

OMMEN – Door de coronapandemie zijn de pakketbezorgers drukker dan ooit. Ook in Ommen rijden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.