Home / buurtbewoners vrezen extra terrasuurtje ommen

buurtbewoners vrezen extra terrasuurtje ommen

“Plassen tegen de gevel, braken voor mijn huis, flessen kapot gooien. Ik maak het elk weekend mee.” Een inwoonster van de Ommer binnenstad baalt verschrikkelijk van de verruiming van de openingstijden. Meer dan vijftig jaar woont ze in het centrum van de stad, maar de lol is er voor haar wel af. Ze wil anoniem blijven, uit angst dat ze persoonlijk wordt aangekeken op haar onvrede.

“Toen ik hoorde dat de cafés voortaan nóg langer open mogen blijven, heb ik een paar nachten niet geslapen. We zijn het hier in de buurt zo vreselijk zat. De tegeltjes trillen ’s nachts aan de muur. Zo hard gaat het. Nu al duurt het vaak tot half twee, voor het een beetje stil is.” De dialoog aangaan met de luidruchtige groepen heeft weinig zin. “Ik heb wel eens geprobeerd er wat van te zeggen. ‘Kutwijf’, roepen ze dan.”

Buiten het feit dat ze verschrikkelijk baalt van de ruimere openingstijden, voelt de bewoonster zich ook niet gehoord door de gemeente. “Weer walst men over de bewoners van de binnenstad heen. Er wordt totaal geen rekening meer met ons gehouden. Het is vechten tegen de bierkaai.” De vrouw verzamelde inmiddels een aantal handtekeningen van buurtbewoners die het met haar eens zijn. Ook wil ze persoonlijk in gesprek met de gemeente.

De verruiming van de openingstijden houdt in dat terrassen een uur langer open mogen in de weekenden en op bijzondere feestdagen, zoals Koningsdag en Bevrijdingsdag. Ook tijdens de woensdagen van de Ommer Bissingh kunnen terrasgangers een uurtje langer, tot 02.00 uur, buiten blijven. Donderdag neemt de gemeenteraad een besluit over het voorstel.

Wat vind jij? Is het een goed idee om de terrassen in Ommen langer open te houden? Of is 01.00 uur ook een prima tijd om naar binnen te gaan?

[poll id=170]

Lees ook

Ingezonden: ‘Er was eens…. een stadje aan de Vecht’

“Op het eerste gezicht gezellig, knus, gemoedelijk. Ware het niet dat de Vechtkade het stadje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.