boek van de week het suikerhuis

  De dertiger Annie Rush lijkt het allemaal voor elkaar te hebben.  Samen met haar man Martin, hij presenteert en zij is de producer, heeft ze een populair kookprogramma op tv, maar toch schuurt er iets. Ze heeft haar Martin ooit opgepikt in een eettentje in Manhattan, dankzij haar is hij nu een beroemde televisiepersoonlijkheid, maar eigenlijk zou ze zelf graag meer op de voorgrond treden. Hij lijmt haar telkens weer door te zeggen dat zij de motor van het programma is, ze beschouwt  haar man dan ook als een onvervangbaar element in haar levenswerk, zonder hem zou ze niet zijn wie ze nu is. Bovendien is sinds kort zwanger, ze popelt om hem het goede nieuws te vertellen.

  Coma
  Annie komt echter van een koude kermis thuis, ze treft haar man aan in de armen van zijn assistente. Of deze ellende nog niet  genoeg is wordt ze op de set geraakt door een vallende staalconstructie, Annie raakt in een coma en tegen de tijd dat ze weer bij komt is ze alles kwijt, haar baan, haar kind, haar man. Ze staat er alleen voor  en besluit terug te gaan naar haar geboortegrond in Vermont. Daar huist haar familie, daar liggen haar roots, aan deze plek ontleent ze haar identiteit. Hoezeer ze de plek als tiener ook haatte, nu geeft het haar geborgenheid en rust.  Zal Annie het geluk hier weer vinden?  Is ze in staat haar verleden achter zich te laten? En op zoek te gaan naar een nieuwe toekomst met een nieuwe liefde?

  Geborgenheid
  Susan Wiggs’ romans spelen zich vaak af in kleine, overzichtelijke plaatsen in de VS. Iedereen kent iedereen in zo’n stadje, de warmte en onderlinge betrokkenheid spelen een grote rol.  Toch zijn haar boeken niet echt traditioneel, het zijn moderne zaken die aan de orde komen. En uiteraard is de liefde het belangrijkste element. Veel titels zijn inmiddels vertaald in het Nederlands, voor de liefhebbers van het werk van Wiggs is in de bibliotheek dan ook genoeg te halen.

  Het  boek ‘Suikerhuis’’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheekommen.nl

  Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week? Ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.