Home / boek van de week echte liefde vind je in de boekhandel

boek van de week echte liefde vind je in de boekhandel

Als haar vader ernstig ziek is wordt Emilia Nightingale met spoed teruggeroepen naar Engeland. Het is terecht dat ze gekomen is, na een paar dagen overlijdt hij. Emilia belooft hem zijn dierbare boekhandel voort te zetten, zonder te weten wat ze zich op de hals haalt. Vader Julius hield niet alleen van boeken, hij hield ook heel erg van zijn klanten, met veel mensen in het plaatsje Peasebrook onderhield hij innige contacten, voor veel van zijn kopers was hij een vraagbaak en een luisterend oor. Al deze zaken waren hem veel belangrijker dan een gedegen boekhouding of een royaal inkomen.

Uitlaatklep
Ook veel van de klanten willen graag dat de winkel open blijft. Elk heeft er zijn eigen belang bij, Sarah Basildon, eigenaresse van het landgoed Peasebrook, kwam er vaak haar hart uitstorten, de verlegen kooklerares Thomasina was altijd op zoek naar nieuwe mooie kookboeken, en Bea de jonge yuppie moeder die ongelukkig is met haar saaie leven heeft in de winkel een uitlaatklep. Ook het personeel is bevlogen en helpt Emilia aan alle kanten om de winkel in stand te houden, Nightingale Boeken is het hart van deze plattelands gemeenschap. Zal Emilia het hoofd financieel boven water kunnen houden? Of zal ze door omstandigheden gedwongen het aanbod van de vastgoedmagnaat Ian Mendip, die zijn oog op haar pand heeft laten vallen, moeten aannemen? Samen met haar goede vriendin Andrea gaat Emilia vol goede moed de strijd aan.

Feelgood
‘Echte liefde vind je in de boekhandel’ is een heerlijk boek voor romantici en boekenliefhebbers. De liefde voor boeken spat van elke bladzijde, veel van de boeken die worden genoemd zijn klassiekers en zeker de moeite van het [her-]lezen waard. Daarnaast laat de auteur zien wat een boek voor een mens kan betekenen, dat een boek je kan raken en je kijk op dingen kan veranderen. Maar de romantici komen zeker ook aan hun trekken, het boek zou één op één als scenario voor een feelgood movie kunnen dienen. Romantiek met een hoofdletter.

Het boek ‘Echte liefde vind je in de boekhandel‘ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/ 

Lees ook

Vanya winnaar voorleeswedstrijd OBS Heidepark in Lemelerveld

LEMELERVELD – Afgelopen vrijdagmorgen werd in Kindcentrum Heidepark in Lemelerveld de voorleeswedstrijd voor bassischolieren gehouden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.