Home / alwin grootenhuis uit lemerleveld rijdt op eerste tractor op methaangas

alwin grootenhuis uit lemerleveld rijdt op eerste tractor op methaangas

De tractor is een prototype van New Holland, dat ziet in methaangas een goede opvolger van de huidige fossiele brandstoffen zoals diesel. De verbranding van gas is namelijk veel schoner en kent minder uitstoot van CO2, fijnstof en NOx. Hierdoor voldoet de trekker nu al aan toekomstige strenge emissie-eisen en loopt de motor hoorbaar stiller.

“Deze trekker rijdt op zich prima. We hebben er aardig goede ervaringen mee”, zegt Grootenhuis tegenover www.boerderij.nl. “De kinderziektes die we tegenkomen is vooral het toerental van de motor, die wat vertraagd reageert. Maar we hebben het ook over een prototype.

Verder duurt het tanken wel wat langer, maar volgens Grootenhuis is de tractor op methaangas de toekomst. “Ik denk dat dit toch de toekomst is en dat we op andere brandstoffen over moeten. Dan is dit wel een hele goede aanvulling.”

Een interview met Grootenhuis vind je hier.

Lees ook

Ontwerp Omgevingsvisie Dalfsen 1.0 nu in te zien

DALFSEN – Het eerste concept Omgevingsvisie van de gemeente Dalfsen is vanaf heden tot en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.