Home / alma quartet op het laer in ommen

alma quartet op het laer in ommen

Alhoewel pas opgericht in 2014, verwierf het kwartet ‘in no time’ wereldfaam met optredens niet alleen in Nederland maar ook in Spanje, Duitsland en Turkije. De CD met opnamen die het kwartet onlangs maakte van Erwin Schulhoff’s strijkkwartetten werd internationaal letterlijk en figuurlijk geprezen als de allerbeste tot nu toe.

Ook in dit laatste concert wordt werk gespeeld van Erwin Schulhoff en wel Strijkkwartet Opus 25 in G. Na de pauze volgt Strijkkwartet Opus 59 in F van Ludwig van Beethoven. 

Het Alma Quartet wordt gevormd  door Marc Daniel van Biemen en Benjamin Peled (viool), Jeroen Woudstra (altviool) en Nitzan Laster (cello). Op Nitzan Latzer (Nederlands Philharmonisch Orkest) na zijn allen leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Er worden prachtige instrumenten uit de zeventiende tot de negentiende eeuw bespeeld van de beroemde vioolbouwers Amati (1675), Vuillaume, Lefèbre en Cuypers (1771).

Het concert vindt plaats in de Van Pallandtzaal van de havezate Het Laer. De ambiance daar is intiem en uitermate geschikt voor kamermuziek. Het concert begint om 20.00 uur op Landgoed Het Laer, Het Laar 2. Losse kaarten kosten 20 euro (jeugdkaarten 5 euro) Info en reservering: Hotel De Zon, tel. 0529-45 55 50.

Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de zaal vanaf een half uur voor aanvang van het concert; echter het aantal plaatsen is beperkt en reservering wordt sterk aanbevolen.

www.almaquartet.com en www.kunstkring-ommen.nl.

Lees ook

Geen schoolvolleybal op de derde woensdag van maart

OMMEN – Er komt in 2021 geen schoolvolleybaltoernooi voor de basisscholen. Volleybalvereniging Volco is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.