Home / agnietencollege kruising dedemsweg hessenweg gevaarlijk

agnietencollege kruising dedemsweg hessenweg gevaarlijk

De fietsers komend vanuit de richting Nieuwleusen moeten vlak voor de kruising met de Hessenweg naar links de weg oversteken. Vaak tussen de auto’s door die daar staan te wachten. Bij landbouwverkeer of vrachtwagens hebben de fietsers geen zicht meer op verkeer vanaf de Hessenweg of vanuit Dalfsen. Het verkeer dat de Dedemsweg inslaat heeft groen licht en denkt gas te kunnen geven. Geen enkel bord waarschuwt voor fietsers die de Dedemsweg oversteken.

Andere onveilige punten: gelijkwaardigheid tussen langzaam verkeer en snelverkeer in het centrum van Nieuwleusen, waardoor fietsers nogal eens van de weg gedrukt worden. De binnenwegen langs boerderijen zijn te smal voor fietsers en landbouwverkeer. Fietsers moeten vaak noodgedwongen van de weg af.

Tenslotte verschilt volgens de docenten en leerlingen de gemeentelijke aanpak van de rotondes. ‘De gemeente Zwolle geeft fietsers voorrang, de gemeente Dalfsen geeft gemotoriseerd verkeer voorrang. De keuze van de gemeente Dalfsen zorgt voor de minste ongelukken. Fietsers hebben in de regel iets meer ontzag voor automobilisten, dan andersom. Zij verlenen daarom eerder voorrang aan gemotoriseerd verkeer.’

Lees ook

Cabaretavond Twee Recht Twee Averecht

OMMEN – Op vrijdag 5 november houdt De Gemienschop van Oll Ommer een cabaretavond in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.