Home / 100 opkomst bij verkiezingen obs vinkenbuurt

100 opkomst bij verkiezingen obs vinkenbuurt

In de week voor de verkiezingen hebben de kinderen van alles geleerd over de verkiezingen, het vormen van partijen, de coalitie en de oppositie en de eerste en tweede kamer. Ze hebben eigen partijen opgericht, waarbij ze moesten nadenken over hun standpunten en hoe ze deze moesten verwoorden en presenteren tijdens het voeren van de campagne. Ook hebben ze promotiefilmpjes gemaakt en Lagerhuis debatten gevoerd.

Op de verkiezingsdag heeft iedere partij, via hun partijleider, hun partij gepresenteerd. De volgende partijen zijn opgericht; GroenRechts, DDCJ (De Democratische Coalitie van Jongeren), KvN (Kracht van Natuur), PVG (Partij van Gezondheid). Op de Facebookpagina van school vind je de promotiefilmpjes waarin iedere partij vertelt waar ze voor staat.

De formatiebesprekingen voor de coalitie tussen de KvN en de PVG zijn vanaf vandaag gestart. Deze twee partijen zijn ex aequo geëindigd en vormen samen een meerderheid. De school heeft er alle vertrouwen in dat beide partijen het snel eens zullen worden en uiteindelijk een ‘premier’ kunnen leveren. De opdracht aan de coalitie is om, op basis van hun standpunten, een dag(deel) te verzorgen voor alle kinderen op school.

Lees ook

Grammofoonmuseum zoekt presentatoren

NIEUWLEUSEN – In januari 2021 geeft het grammofoonmuseum in Nieuwleusen een training voor nieuwe presentatoren. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.