wim van lenthe nieuwe prins der hoonhakkers

  Hakkersdonk nam zondag afscheid van Prinses Sandra de 1e en Jeugdprins Milan de 1e met zijn adjudanten Sven Eijkenaar en Tom Kijk in de Vegte.

  Daarna kon Hoonhorst en omstreken kennis maken met onze nieuwe Prins der Hoonhakkers Prins Wim de 1e. Ten overstaan van de toegestroomde menigte – een mix van Hoonhakkers, Piepenplassers, Sprokkelaars en Sokkestoppers – voltrok deze kersverse Prins van Hakkersdonk zijn eerste officiële moment: de proclamatie.

  Wim van Lenthe
  In het dagelijks leven kennen we Prins Wim de 1e als Wim van Lenthe. Hij is in 1964 op Landgoed Rechteren geboren. In die tijd nog bijzonder, omdat er toen nog een graaf en gravin regeerden over dit prachtige landgoed. Hij kreeg de namen Jan Willem mee, wat later door bezuinigingsmaatregelen snel afgekort werd naar Wim. 

  Wim is opgegroeid tussen de koeien en paarden op een boerderij aan de Tolhuisweg. Maar het toekomstige beroep werd toch de techniek en na 7 jaar installatiewerk met een tussenstop bij Gamma verkoop, landde hij veilig in 1994 bij de technische groothandel Plieger. Wim is in 1986 verhuisd naar Hoonhorst, waar hij na ruim 30 jaar, nog steeds met veel plezier woont, samen met zijn vrouw Stien en de kinderen Annika en Niels.  

  Wim is zeker geen onbekende in Hoonhorst. Als vrijwilliger is hij bij meerdere verenigingen betrokken. Hij regelt de sponsortaken bij VV Hoonhorst en bij de Oranjevereniging, waar hij overigens ook voorzitter is. Verder zit hij in de OR van de A. Baron van Dedemschool in Emmen, in de Ledenraad PCO. Hij is vrijwilliger bij Philadelphia Nieuwleusen en lid van diverse andere commissies en lid van de partij Gemeente Belangen.

  Jeugdprinses Lisa
  Prins Wim wordt dit jaar bijgestaan door Jeugdprinses Lisa en haar adjudanten Iris en Benthe. Lisa is 11 jaar en houdt van muziek, tekenen en van feesten. Haar favoriete carnavalshit is Helikopter van de gebroeders Ko. Het lijkt haar erg leuk om er een knalfeest van te maken met iedereen. Dat gaat ongetwijfeld lukken, samen met haar vader (die in de Raad van Elf zit) vooraan in de polonaise.

  Na alle officiële handelingen van Prins Wim en Jeugdprinses Lisa ging de muziek van DJ Eric Witteveen een tandje harder en kon het feest echt beginnen. Het was nog lang onrustig in Hakkersdonk.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.