volleybalsters van flash winnen met 3 2 van vios k

  “Zaterdag 11 februari speelde Flash Nieuwleusen dames 1 tegen VIOS/K dames 1. De dames uit Nieuwleusen wilden graag de punten in eigen huis houden en daarom gingen zij vol goede moed de wedstrijd in. Helaas was onze libero Irene Bijker afwezig voor haar werk en onze midspeelster Jennelien Reuvers heeft dinsdag tijdens de training een enkelblessure opgelopen. Gelukkig kwamen Lisa Bollemaat uit dames 2 en Sterre Oosterbroek uit MA 1 ons team versterken.

  In de eerste set mochten eerst twee mini’s, Vera Bosman en Indy Timmer, serveren en de rally uitspelen. Vervolgens begon Flash met Myrthe Schuurman, Manon van Blanken, Maaike van Dijk, Manouk Schoemaker, Mireille Huzen, Sabine van den Berg en libero Annika Habing. Nieuwleusen begon niet scherp genoeg en maakte veel onnodige fouten. Tijdens de eerste time-out keken zij daarom ook tegen een achterstand van 1-7 aan. Hierna begon Flash even gas te geven en wisten zij er een kleine voorsprong van 10-9 uit te halen. Bij een stand van 11-11 kwam er een dubbele wissel aan de kant van Nieuwleusen en kwamen Eva Rosa Fieten in het veld voor Manouk en Anouk Blik voor Myrthe. De dames uit Slochteren speelden netjes en Nieuwleusen maakte nog steeds veel fouten. De dubbele wissel kwam weer terug bij een stand van 13-15. Bij een stand van 18-22 vroeg de coach Michael Schunselaar een tweede time-out aan. Helaas mocht dit niet meer baten en ging de eerste set met 19-25 verloren.

  Flash Nieuwleusen wilde niet verliezen in eigen huis en daarom moest er nu wat gebeuren. De opstelling bleef hetzelfde als in de eerste set. Ook in deze set keek Flash al gauw tegen een achterstand aan. Er waren veel serve-fouten aan de kant van Nieuwleusen en de dames uit Slochteren wisten veel ballen te verdedigen. Bij een achterstand van 7-12 kwam Eva in het veld voor Myrthe. Bij een achterstand van 10-15 kwam er een time-out voor Nieuwleusen. Helaas heeft dit niet geholpen en ging deze set met 14-25 verloren.

  De beslissende derde set. Wilde Nieuwleusen nog winst behalen, dan moest het nu toch echt gebeuren. De derde set begon Nieuwleusen met Manon, Manouk, Daniëlle, Lisa, Eva, Sabine en libero Annika. Nieuwleusen begon steeds meer hun eigen spel te spelen en kwam ook snel op een kleine voorsprong. Bij een stand van 12-10 voor vroeg de coach van Nieuwleusen toch een time-out aan. Dit had een positief effect en de voorsprong werd groter met 16-11. VIOS/K kwam niet in het eigen spel en vroeg een time-out aan. Dit mocht voor de dames uit Slochteren niet meer baten, want Nieuwleusen wist deze set te winnen met 25-15.

  Om toch nog een vijf setter uit deze wedstrijd te halen moest Flash dames 1 ook deze set winnen. De opstelling bleef hetzelfde als in de derde set. In deze set kon Nieuwleusen niet uitlopen. Er kwamen weer wat meer foutjes in het spel. De voorsprong kon daarom ook niet gepakt worden. Bij een achterstand van 13-14 vroeg VIOS/K een time-out aan. Flash ging ook weer wat beter spelen. Gelukkig had Nieuwleusen Manouk die veel wist te scoren. Ook Lisa heeft flink wat punten gemaakt voor Nieuwleusen. Bij een stand van 23-23 vroeg Michael een time-out aan. Dit had een positief effect en de dames wisten deze set met 25-23 te winnen.

  Op dit moment was het 2-2 in sets. De vijfde set wilde Nieuwleusen dan ook graag winnen. De opstelling bleef weer hetzelfde als in de vorige twee sets. Flash begon goed en stond al snel met 4-0 voor. Helaas kwam VIOS/k terug en stond het 4-4. Bij een voorsprong van 8-5 werd er van kant gewisseld. De dames uit Nieuwleusen maakte het onnodig spannend voor zichzelf en kwamen op een 10-13 achterstand. Michael vroeg hierdoor een time-out aan. Gelukkig kwam op dat moment Eva aan serve en wist zij een mooie serie neer te zetten tot 14-14. Met twee punten verschil wist Nieuwleusen deze set dan toch te winnen met 16-14.

  De 3-2 overwinning werd gevierd met een team-uitje in Hardenberg. Nu hebben de dames uit Nieuwleusen 2 weken rust. Op zaterdag 4 maart spelen zij uit in Klazienaveen tegen Payroll Professionals Tjoba dames 2.”

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.