volco ommen schoolvolleybalkampioenschap in de startblokken

    Het Volco Ommen Schoolvolleybaltoernooi wordt op de derde woensdag van maart gespeeld, dit jaar op 15 maart. De hogere groepen van de basisscholen in de gemeente Ommen strijden dan om het kampioenschap van de gemeente Ommen. Het is een groot sportspektakel waaraan niet alleen de kinderen, maar ook leerkrachten, begeleiders, ouders, scheidsrechters, tellers, organisatoren en publiek veel plezier beleven. Er wordt gespeeld volgens de CMV spelregels niveau 6 (CMV = Cool Moves Volleybal), waarbij een team uit vier kinderen bestaat en het veld kleiner is. Dit sluit beter aan bij het niveau dat kinderen van die leeftijd spelen als ze op volleybal gaan.

    Ook dit jaar maakt een yellwedstrijd deel uit van het programma. Een yell is een soort strijdkreet. Op uitnodiging van de jury zullen uit vele kelen weer de nodige decibellen klinken. De bekendmaking van de winnaar van de yellwedstrijd is rond 15.45 uur. Voor het zover is zal er eerst flink strijd geleverd worden in Ommen. De kinderen van de scholen zetten op 15 maart hun beste beentje voor. De eerste fluitsignalen klinken om 13.30 uur. Om 16.30 uur starten de finalerondes en de bekeruitreiking is rond 17.00 uur. Vanzelfsprekend is publiek de hele middag van harte welkom.

    Meer foto's