Home / vechtdal crosscompetitie afgesloten bij aco

vechtdal crosscompetitie afgesloten bij aco

Door Willem Lampe

De eigen kern was goed vertegenwoordigd. Liefst 31 atleten van de organiserende vereniging schreven zich in voor deze schitterende cross. 

Op de 1750 meter, de kortste afstand voor de jeugd, werd prima gescoord. Bij de meisjes pakten Floor Willems (ACO) , Esmee Vis (Wezep) en Sanne Niestijl (Assen) de eerste plaatsen. Bij de jongens scoorden Floris Winter (Vriezenveen), Wouter Seppenwolde (Rijssen) en Finn van Pijkeren (Middelstum) goud.

De winnaars van de competitie en dragers van het rood van ACO waren Floor Willems, Wessel Koekkoek en Rik Michiel Meinen.

De 4950 meter werd gewonnen door ACO’er Nick Marsman in 17.06 minuten, gevolgd door zijn ploeggenoten Robert Gerritsen (17.31 minuten) en Michiel Veldman (17.37 minuten).

Bij de vrouwen vrat Eline Glas (HAC ’63) het deelnemersveld op en haalde uit met een zeer rappe 19.18 minuten, tevens een parcoursrecord. De ACO-atleten Aline Kootstra en Marieke ten Brinke werden respectievelijk tweede en derde in 19.55 en 21.28 minuten.

De competitiewinnaars: Nick Marsman (ACO) + parcoursrecord, Bennie Thunker (Isala ’96), Rene de Boer (Vechtdallopers), Yvonne Meijer (ACO) + parcoursrecord, Astrid  van Velden  (Altis) en Petra Jans (Loopgroep Aart Stigter).

Bij de langste afstand (9930 meter) was de Danny Koppelman van ACO de beste overall. Hij was niet te stuiten, kwam over de meet in 35.26 minuten en snoepte hiermee een volle minuut van het parcoursrecord af.

De besten in de competitie: Hilco Huisjes (ACO ) met een parcoursrecord, Melchior van der Pol (Apeldoorn), Aje Niks (Westerhaar), Henrieke Ramaker (Hardenberg ) en Iris Dahler (Hoogeveen).

De totaalscore van de delegatie van ACO was drie keer een eerste plaats, vijf keer een tweede en vier keer een derde plaats. Zie www.acovanelderen.nl.

 

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.