Home / van der most sponsort samenloop dalfsen met kiembrood

van der most sponsort samenloop dalfsen met kiembrood

De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette waarbij samen met lotgenoten stil wordt gestaan bij kanker én het leven. Tijdens het evenement zijn er optredens, ceremonies en acties van deelnemers die op geheel eigen wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

De bakker uit het Vechtdal zegde zaterdag tevens toe dat hij zowel het ontbijt als de lunch zal verzorgen voor de eregasten, de deelnemers die kanker hebben of hebben gehad.

In tegenstelling tot traditioneel deeg van droge tarwe- of andere graankorrels, wordt kiembrood vervaardigd van gekiemde tarwe, rogge of spelt, waarna het op lage temperatuur wordt gebakken tot een brood dat qua structuur volstrekt anders is dan we gewend zijn.

Het maken van een kiembrood duurt een dag of drie. Dat komt omdat de zaden en granen tijd nodig hebben om te ontkiemen. Dankzij deze bereidingswijze bevat kiembrood 12 tot 14 procent meer eigen suikers dan traditioneel brood en is het met 230 kilocalorieën per 100 gram zeer voedzaam. Perfect voor duur- en krachtsporters.

Het kiembrood is tot eind september verkrijgbaar bij alle vestigingen van bakkerij Van der Most die dit jaar het dertigjarig bestaan viert met mooie aanbiedingen.

Teams en vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen aan  de Samenloop voor Hoop kunnen zich aanmelden via https://samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/overijssel/dalfsen/ en via Facebook.

Vechtdal FM doet 22 en 23 september live verslag van de wandelestafette.

Lees ook

Oud papier voor De Broederband

BEERZERVELD – Iedere eerste zaterdag van de maand zamelt de Broederband uit Beerzerveld oud papier …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.