Home / usv niet overtuigend tegen wijster

usv niet overtuigend tegen wijster

Door Peter Meijerink

Door het ontbreken van enkele basisspelers kon Van ‘t Zand op sportpark Hulsterlanden niet zijn sterkste formatie in het veld brengen. Opvallend was echter dat met name een aantal vaste waarden in de eerste helft niet thuis gaven en Wijster de lakens redelijk eenvoudig kon uitdelen.

Lars Timmerman van Wijster had in de 5e minuut de openingstreffer al op zijn schoen maar zijn schot belandde op de paal van het USV-doel. In de 17e minuut kwamen de gasten alsnog op voorsprong toen Ronald Iepema, na een handsbal van Bas Chierandjoe in het strafschopgebied, de door arbiter Floors toegekende strafschop kon verzilveren, 0-1. USV probeerde na deze teleurstellende openingsfase beter in de wedstrijd te komen maar echt overtuigend ging dat niet. Er werden wel een aantal kansen gecreëerd maar de schoten en kopballen waren veelal een eenvoudige prooi voor doelman Bram van Brakel.

Door een dure fout van deze ervaren sluitpost konden de blauwwitten in de 57e minuut terug in de wedstrijd komen. Leon Kooiker maakte dankbaar gebruik van de blunder van Van Brakel en bracht met zijn treffer de wedstrijd weer in evenwicht, 1-1. USV putte moed uit de gelijkmaker en de Wijsternaren geraakten aardig van slag. Dat resulteerde vier minuten later in een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Ook dit keer was de in de tweede helft prima spelende Kooiker het goudhaantje. Hij verschalkte op eenvoudige wijze Van Brakel. Hierna hadden de Nieuwleusenaren verder afstand kunnen nemen van Wijster maar in de afronding vond men een aantal keren Van Brakel of één van de verdedigers op haar weg. In de 90e minuut kwam Wijster alsnog op gelijke hoogte toen de USV-defensie zich volledig verslikte op een dieptepass van de gasten en Bart Popping op resolute wijze doelman Daniël Kreileman het nakijken gaf, 2-2.

Zondag reist USV af naar Wilhelminaoord. Daar speelt het om 14.00 uur tegen Old Forward. Scheidsrechter van dienst is de heer J. Bijkerk.

Lees ook

Jan Bremmer, imker in hart en nieren

OMMEN – Op dinsdag 28 december ontving Jan Bremmer een penning van de NBV in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.