Home / uit hei en dennen verontschuldigingen

uit hei en dennen verontschuldigingen

Er worden hele tv programma’s aan gewijd, soms wordt de onwillige persoon opgehaald door een 8 persoons Amerikaanse slee, gevuld met Mantovani muziek, koek en zopie. De resterende familie zit met een beminnelijke heer te wachten in een restaurant, waar als alles goed gaat, gedineerd wordt. Het gaat natuurlijk om belangrijke zaken.  Niet uitgenodigd worden bij het huwelijk  van broer, de verdachtmaking van het ontvreemden van moeders bijbelboekje, in de bil knijpen van schoonzus, opoes pseudo echt Delfts porselein op Marktplaats zetten, enz.

Wat verwacht de ander precies in zulke omstandigheden. En nog belangrijker, wat zou een goede manier kunnen zijn de ander met behoud van eigenheid verontschuldigingen aan te bieden. Zo moeilijk is dat niet, want ben je zelf niet eens behoorlijk op je ziel getrapt door iemand die je na staat. En wat verlangde je toen? Je wilde uitleg en begrijpen waarom het zo uit de hand liep. Er zaken bij werden gehaald die nergens op sloegen en je diep raakten. Je had het niet verwacht, dat is al een diepe teleurstelling. Het neemt vaak jaren in beslag en je hoort hoogstens zijdelings wat er met je broer, zus, ouders gebeurt in die tijd. Je bent ontheemd, het doet pijn.

In de familie is er altijd wel een bemiddelaar, die bij de wederzijdse kemphanen over de vloer komt. Maar er komen helaas veel meer mensen, die het vuurtje nog eens lekker opstoken. Dan moet je een beetje meedeinen met de gekwetste en proberen de goede herinneringen weer op te halen. Weet je nog? Toen jij in een wak viel, wie haalde jou er toen uit? En weet je ook dat hij/zij jou erg mist en je graag weer zou willen zien. “Dat zal wel, nou ik mis hem niet”. O, er is zo’n lange weg te gaan. Maar uiteindelijk gaat de woede over in verlangen elkaar weer te zien. Je maakt een plan en zorgt voor een bekwame persoon die de kemphanen weer met elkaar verbindt. Je bent blij en gelukkig dat jouw missie is gelukt. Krijg je daar de credits voor die je verdient? Ik zou er niet op rekenen.

Antoinette

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.