Home / themadag vrijheid in de zorg bij rosengaerde

themadag vrijheid in de zorg bij rosengaerde

Tijdens deze dag hebben verpleeghuiscliënten, medewerkers, familieleden, vrijwilligers en mantelzorgers met elkaar gesproken over vrijheid in de zorg. Ook de Raad van Toezicht, Cliëntenraad en Vrijwilligersraad waren vertegenwoordigd en praatten mee over dit belangrijke onderwerp. Want: kun je nog spreken over vrijheid als je wordt opgenomen in een verpleeghuis?

 

Er was een ‘escaperoom’ om te ervaren hoe het voelt als je tijdelijk afhankelijk bent van de situatie waarin je verkeert en wat het betekent om ‘niet vrij’ te zijn. Verder was er een pubquiz waarin kennis over vrijheid en vrijheidsbeperkende maatregelen werd getest en een Lagerhuisdebat met prikkelende stellingen over vrijheid, vrijheidsvergroting en de mogelijkheden om hieraan te werken.

 

De dag werd door de aanwezigen als bijzonder nuttig en inspirerend ervaren. En wat is het antwoord op de vraag of ik van jou met mijn sokken aan onder de douche mag? “Ja natuurlijk, we zoeken samen naar antislipsokken, zodat u op een veilige manier kunt douchen met uw sokken aan!”

Themadag ‘vrijheid in de zorg’ bij Rosengaerde

Lees ook

Het gouden paar: Harm en Jannie ter Bekke

BEERZERVELD – Op woensdag 23 december waren Harm en Jannie ter Bekke 50 jaar getrouwd. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.