terrassen in ommen mogen uur langer open

  Dat heeft het college van B&W voorgesteld aan de raad. De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) moet hiervoor worden gewijzigd.

  Horecagelegenheden in Ommen moeten doordeweeks om 01.00 uur dicht, dan moeten de bezoekers ook uit de zaak zijn. In het weekend – vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag – is de sluitingstijd om 02.00 uur, maar hoeven de aanwezige gasten om 04.00 uur pas vertrokken te zijn. Echter gold voor terrassen dat deze een uur vóór de sluitingstijd al leeg moeten zijn.

  Dat gaat dus veranderen. De sluitingstijden worden gelijkgetrokken door die van de terrassen een uurtje te verlengen. Die wens was er al voor bijzondere feestdagen (zoals Koningsdag en Bevrijdingsdag) en de Ommer Bissingh-dagen. Zo maakte de burgemeester in 2016 voor de Bissingh-dagen gebruik van zijn bevoegdheid de sluitingstijd voor de terrassen te verlengen tot 01.00 uur in plaats van middernacht.

  Handhaving eenvoudiger
  Uit overleg met de politie is gebleken dat dit niet tot problemen heeft geleid en dat er geen enkel bezwaar tegen bestaat de verlengde sluitingstijd van de terrassen “bij recht” in de APV op te nemen. Ook blijken er geen bezwaren te bestaan tegen het gelijktrekken van de sluitingstijden in de weekenden. Voor bezoekers is het dan duidelijker wanneer de inrichting/het terras gesloten is en ook qua handhaving is optreden eenvoudiger.

  Het wordt overigens niet toegestaan om de terrassen in het weekend nog open te hebben gedurende de twee uur dat de bezoekers na sluitingstijd nog in de zaak mogen verblijven – het zogenoemde uitloopuur.

  Buiten sigaretje? Niet meer naar binnen
  Over dat uitloopuurtje was ook nog enige discussie, waarop de APV ook op dit punt wat is aangepast. ‘Nieuwe bezoekers’ mogen namelijk niet naar binnen tussen 02.00 en 04.00 uur, maar in de praktijk gebeurt het dat een bezoeker soms even naar buiten gaat om te roken. Die zou dan weer naar binnen mogen omdat het geen ‘nieuwe bezoeker’ is. Dat mag nu niet meer. Degene die om wat voor reden dan ook het gebouw verlaat, mag niet weer naar binnen.

  Verder blijft voor incidentele gevallen de mogelijkheid voor de burgemeester bestaan om ontheffing te verlenen van de sluitingstijd. Gedacht wordt aan een ½ uur ‘uitloop’ bij bepaalde evenementen, zoals bijvoorbeeld de Bissingh dagen.

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.