stefan westenbroek zilver op nk junioren c

    Dit jaar was het toneel voor het NK junioren het mooi vernieuwde Thialf, voor het eerst alles live op internet te volgen. Op vrijdagavond mochten de junioren C het spits afbijten en dat deed Stefan Westenbroek uit Ommen met verve. De schaatser van de baanselectie van Deventer dook als enige en voor het eerst met 37,95 onder de 38 seconden op de 500 meter. Hij won de eerste afstand met 0,3 seconden voorsprong op nummer twee. Vervolgens reed hij op de 1500 meter naar een dik persoonlijk en clubrecord van 1:57,36, goed voor de vierde plaats op de schaatsmijl. Opgeteld won hij zo het zilver, een mooie prestatie. Met zijn tweede plaats op het NK heeft de Stokvisdenner nog een mooie ‘prijs’ te pakken: kwalificatie voor de Vikingrace, het EK voor de jeugd. Vorig jaar haalde Westenbroek dat niet door ziekte, maar het jaar daarvoor haalde hij er al eens brons. En zo heeft De Stokvisdennen al voor het vijfde jaar op rij een rijder of rijdster aan de start van dit prestigieuze en gezellige toernooi, met dit jaar schaatsers uit maar liefst zestien landen. Aangezien dit drie en vier maart eveneens in Heerenveen wordt gehouden, kan Westenbroek dan ook nogmaals een poging wagen de tijd van Kai Verbij van 37,75 uit de boeken te rijden. De bijna 15-jarige schaatser zal al met een goed gevoel naar Thialf afgereisd zijn, want hij is bekend met het goede ijs daar en heeft de baanrecords op de 100 en 300 meter in handen. Als goede sprinter is hij bovendien in het voordeel op snel ijs. De rijders in de top van de ranglijst, waarin Westenbroek vierde stond, geven elkaar echter steeds bijzonder weinig toe, dus snelle tijden waren wel een vereiste.

    Meer foto's