Home / rosengaerde dalfsen en het zand zetten samenwerking voort

rosengaerde dalfsen en het zand zetten samenwerking voort

Om deze zorg te kunnen bieden, is samenwerking met andere partijen cruciaal. Een goede afstemming tussen alle betrokken zorgverleners draagt bij aan vroege signalering en preventie. Rosengaerde zoekt proactief de verbinding en samenwerking met de omgeving en met voor cliënten vertrouwde hulpverleners, zoals huisartsen. Het uitgangspunt is dat zorg en ondersteuning in dienst staat van de wensen van ouderen met als doel om de zelfregie en de kwaliteit van leven te bevorderen.

Op basis van deze visie is vorig jaar gekeken naar herinrichting van medische en paramedische zorg binnen Rosengaerde. Met Zorgspectrum Het Zand – de samenwerkingspartner die medische en paramedische zorg aan Rosengaerde levert – zijn hierover uitgebreide gesprekken gevoerd. Beide organisaties zijn het erover eens dat deze visie ondersteund moet worden door professionele medewerkers in hun kracht te zetten op basis van zelfsturing.

Nieuwe overeenkomst
De gesprekken verliepen positief en hebben geresulteerd in continuering van de samenwerking. Miep van Es (bestuurder Rosengaerde) en Wybren Bakker (bestuurder Zorgspectrum Het Zand) hebben op 14 februari hun handtekening gezet onder een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Beiden kijken ernaar uit de samenwerking voort te zetten om zo samen te zorgen voor mogelijkheden voor ouderen in de gemeente Dalfsen.

Rosengaerde biedt zorg en diensten passend bij de behoefte van ouderen in de gemeente Dalfsen. Of het nu gaat om verpleeghuiszorg, thuiszorg, huishoudelijke hulp, welzijnsactiviteiten of andere diensten. Rosengaerde zorgt voor mogelijkheden. Stichting Zorgspectrum Het Zand biedt op zeven locaties in de regio Zwolle (Zwolle Zuid, Wijhe, Heino, Staphorst, Nieuwleusen) zorg aan ouderen en (jonge) verpleeghuiscliënten met een eenvoudige zorgvraag t/m een complexe zorgvraag.

 

Lees ook

Jeugdspelers TCO krijgen nieuwe clubshirts

OMMEN – Afgelopen week ontvingen alle jeugdspelers van TCO een nieuw clubshirt. De shirts worden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.