Home / ovc 21 pakt degelijk en zakelijk de volle buit

ovc 21 pakt degelijk en zakelijk de volle buit

Eindelijk ging het op Westbroek weer om de punten. Nee, nee, leuk hoor, die inmaakpotjes tegen Mariënheem en Lemele, maar dat was spielerei, oefenen, de pot tegen Smilde was het echte werk. Dat Koning Winter het ritme had verstoord was te zien. Wat de 22 veldacteurs lieten zien kon het publiek maar matig bekoren. Het spel was aan beide kanten jachtig en hoezo hou die bal es in de ploeg. Bats, peer naar voren dat kreng. Aanval, zoek het uit. Lichtpuntjes bij de thuisploeg. Welzeker! Daan Zwinselman hoefde amper op te treden, maar die keren dat zoiets van hem verlangd werd stond de doelman zijn mannetje. De huurling uit Lemelerveld lijkt met de week aan uitstraling te winnen. Keepertje hoor! Sander Biemans ontpopte zich tot een strateeg die zelden balverlies leed, een rustpunt aan een jachtige snelweg. En ook als het eens niet echt lekker loopt, is er altijd kans op een sprankeling van Damon Nouri. De sambavoetballer stak met de pauze in het vizier de bal met microprecisie in de loop van Laurens Grobbe, die met een geplaatste schuiver een lange neus maakte naar doelman Blomberg.

Het probleem was dat OVC ’21 na rust de voorsprong niet uit kon bouwen. 1-0 blijft link. Aan de kant klonken de eerste benepen, angstige clichés, “oké, die lui dwingen niets af, maar straks valt er een balletje goed en je bent aan de beurt.” Maar de afweer van de thuisploeg kwam geen moment in de problemen. Toch brak de spreekwoordelijk zon pas door in het zicht van de haven. Nog acht minuten te gaan. Invaller Stefan Herbrink schakelt het onderstel in de hoogste versnelling, stuift langs Jaap Blomberg, trekt voor en bereikt Nouri. Nee, van hem kun je geen blinde roei op goed geluk verwachten, wel een schijntrap, gevolgd door een frivole pirouette en tenslotte een listige balstreling, buitenkantje voet. Het speeltuig wordt gegund aan Koen Daman, die het kunststukje mag omzetten in tastbaar resultaat. 2-0, buit binnen. Wat nou saai? Strik er omheen en verder niet zeuren. 

Linkerrijtje 4E: USV 14-31, Steenwijkerwold 14-30 (+11), Wacker 14-30 (+5), OVC ’21 14-29, Veno 14-25, Havelte 14-24 en Pesse 13-23.

Lees ook

Nieuw in Ommen: ontmoetingscentrum voor mensen met (lichte) geheugenproblemen

OMMEN – Op maandag 7 februari vindt de opening plaats van een nieuw ontmoetingscentrum in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.