Home / ommen verbiedt grote carbidkanonnen definitief

ommen verbiedt grote carbidkanonnen definitief

Dat voorstel heeft het college van B&W gedaan richting de raad.

Voorheen mocht er wel geschoten worden met de zogeheten ‘dikke Bertha’s’ mits de gebruikers zich vooraf meldden bij de gemeente. Maar die werkwijze met meldingsplicht blijkt slecht uitvoerbaar. Niet duidelijk is waar de burgemeester, als bevoegd gezag, de melding aan moest toetsen.

Veiligheid
Gebleken is dat er (nagenoeg) geen expertise is om de veiligheid van de grotere vaten te beoordelen. Ook is er geen expertise over het nemen van maatregelen om de veiligheid vervolgens te borgen. Daarnaast zijn er over het gebruik van grote vaten diverse klachten binnengekomen. Er is in een incidenteel zelfs (glas)schade ontstaan bij particulieren.

Bovenstaande heeft de gemeente Ommen doen besluiten het gebruik van de grote carbidbussen volledig aan banden te leggen. Ook omdat de gemeente bij incidenten anders mogelijk (mede)verantwoordelijk zou zijn.

Met de aanscherping van de regels wordt tevens bereikt dat de regelgeving in het Vechtdal op dit onderdeel gelijk is. Dat zou de handhaafbaarheid voor de politie-eenheid Oost-Nederland vergroten.

Lees ook

Zoekplaatje van de week

OMMEN – De fotowerkgroep van het Cultuurhistorisch Centrum Ommen vraagt uw hulp bij het beantwoorden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.