Home / melkveehouder in dalfsen geeft de strijd op

melkveehouder in dalfsen geeft de strijd op

“Het is dan zover, vandaag heb ik ons ingeschreven voor de stoppersregeling voor melkveehouders. Na 8 jaren van onzekerheid geven wij dan de strijd op. De strijd om een bestaansrecht als melkveehouder.. Na 8 jaar van plannen maken en pogingen wagen ons melkveebedrijf te ontwikkelen, zonder resultaat, is deze regeling voor ons nu het duwtje in de rug om er definitief een punt achter te zetten.

Wij stoppen met onze melkkoeien. Niet zozeer om de regelgeving of om de melkprijs, nee om de situatie waar wij in zitten. Dit heeft te maken met dat wij een pachtbedrijf hebben en onze verpachter niet meewerkt of meedenkt in een oplossing van ons probleem. In plaats daarvan zouden wij een pachtcontract moeten tekenen waarin staat dat ons bedrijf waarde 0 heeft en waarde 0 houdt. Dit houdt in dat wij hierdoor geen financiering krijgen om ons bedrijf te renoveren en/of uit te breiden. We staan hierdoor al jaren met de rug tegen de muur. Tel daarbij jaarlijkse pachtverhogingen op en daar gaat ons toekomstperspectief van ons bedrijf.

Het is nu voor ons nog mogelijk om er als ‘pachter’ met weinig kleerscheuren uit te springen en te koersen op een nieuwe toekomst. Er komt voor ons nu zeker een rare tijd aan. Maar ook een tijd waarin wij het boek over het melkveebedrijf kunnen sluiten en ons te richten op een nieuwe toekomst. Het doet ons pijn in ons hart om het mooiste beroep dat er bestaat ‘het boeren’ definitief vaarwel te zeggen. Toch houden wij ons hoofd rechtop en zijn wij klaar voor deze stap en een nieuwe toekomst. Succes allen met jullie eigen onderneming. Wij haken af.”

Lees ook

Afsluiting Welsummerweg

DALFSEN – Sinds maandag 14 juni is de Welsummerweg op de N340 afgesloten. De werkzaamheden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.