marienberg wacht uitwedstrijd tegen rksv rijssen

  “Komende zaterdag reizen wij af naar Rijssen waar op sportpark de Koele,  aan de Elsmaten 1, de Rooms Katholieke StormVogels onze gastheer zal zijn. RKSV profileert zich als de gezelligste voetbalclub van Rijssen. Een ander bestempelt de Rijssenaren als een fantastische vereniging met altijd koud bier. Een niet geheel onafhankelijke recensie op de Rijsser Facebookpagina rept over een club waar niets moet maar waar bijna alles mag.

  Nou ja, daar slaat het trouwe lid Boezerooij de spijker wel op zijn harde stalen kop. Want RKSV mag ondertussen het mogen wel vervangen door een noodzakelijk moeten. De oranjezwarte ploeg van de sympathieke trainer Henk Mennegat verkeert namelijk in acute degradatienood. Dat Lemele volgend seizoen weer 4e klasse gaat spelen is reeds een zekerheidje daar hoef je echt niet voor door gestudeerd te hebben. De blauwitten bungelen met 1 puntje uit vijftien wedstrijden trooste- en vooral moedeloos onderaan. Maar onze gastheer staat er trouwens ook niet bepaald rooskleurig (net Valentijn geweest hè) voor gezien de huidige stand van zaken in 3D.

  Dertiende stek, 9 punten uit 14 wedstrijden. Evenveel als de buurtgenoten van Rijssen Vooruit, echter hebben ze daar maar 12 wedstrijden over gedaan. SVVN is weliswaar te achterhalen, de achterstand bedraagt 2 punten, maar de Nijverdallers behaalden die 11 punten wel uit 13 duels. Kortom, de winterstop en koning Winter geven weer eens een vertekend beeld.

  Het laatste duel bood tevens niet veel hoop. In hetzelfde Nijverdal rolde DES, van trainert Harry Warmelink, het arme RKSV op met 7-0. Was de razende reporter op winstersport? Want op de site van RKSV is er nergens geen wedstrijdverslag te vinden. Of was de wedstrijd nou niet bepaald om over naar huis te schrijven of is de moed de schrijvert reeds in de schoenen gezonken…..?

  RKSV paaide Mariënberg in het verleden nog wel eens met wat lekkere droge worst. Wij denken dat deze culinaire geste een bedankje/goedmakertje was na wat eerder gezeik. Je weet wel over een onterecht doelpunt en zo….Kijk, daar kan ene Patries nog een voorbeeld aan nemen. Zo kun je gezeik ook consumeren en vooral oplossen. Deze video is vast nog wel te vinden op het internet….Maar dat terzijde en waarvan Akte!

  Het zijn toch rare weken. De ene keer voetbal je wel,de andere keer zit je gezellig om drie uur op het Westerpark te klaverjassen. Het schijnt dat het veld in Rijssen bij het eerste spatje regen verandert in een ware modderpoel waar een koppel varkens wel zouden willen scharrelen. Kortom, het is afwachten of er komende zaterdag gevoetbald gaat worden aan de Elsmaten.

  De vorige ontmoeting leverde een eenvoudige 3-0 zege voor de Westerparkbewoners. Maar het was beslist geen walk-over. Het zegt, denk ik, alles als de keeper van de winnende ploeg tot de man van de wedstrijd werd gekroond. Het is nog gissen welke elf trainer Hans Pullen het veld instuurt maar wij kunnen nu al zeggen dat Jelle Brinks er niet bij zal zijn. De uitblinker in het eerdere duel tussen Mariënberg en RKSV zal aan de zijlijn vertoeven. Zijn schouder zit weer in de kom maar hij heeft nog enkele weken nodig voor zijn herstel.

  Verder is het maar de vraag wie er deze week allemaal ontslagen zijn uit de lappenmand. Voor RKSV hoop ik niet teveel maar voor het roodzwarte hart ga ik uit van een aanzienlijk aantal. Maar wie er ook zullen gaan spelen, ik verwacht een scherp roodzwart elftal wat alleen maar tevreden zal zijn met de volle buit. Dus drie punten. Van onderschatting zal zeker geen sprake zijn gezien het verloop van het duel op 24 september van het vorige jaar. Daarom gok ik gewoon op een ouderwetse 1-3 zege. Het interesseert ons geen Nike, Adidas of Derybstar-bal wie er scoort als het doel maar wordt gevonden.

  Succes alvast en vooral ..Veule wille! Stay Cool op de Koele!”

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.