lokale coryfeeen kampman en kramer lokken amerikaans topkoor naar ommen

  Kampman van GVO (Gymnastiek Vereniging Ommen) zocht na het optreden in Hardenberg contact met de begeleiding van de gymnasten uit Baton Rouge. Het jaar er op, we spreken over 1978, doen de gymnasten uit het zuiden van de Verenigde Staten Ommen aan. Sporters en begeleiding worden her en der ondergebracht. Onder meer aan de boorden van de Vecht, bij Peter Kramer. Gesteld mag worden dat dit de start is van een warme vriendschap tussen Kramer en Kampman enerzijds en begeleider Kevin Nee anderzijds. Kampman is met vrouw, zoon en dochter meerdere keren naar Baton Rouge gevlogen om de vakantie invulling te geven en ook de Amerikanen hadden een lijntje liggen naar Ommen. Kramer, naast voormalig kledingwinkelier lokaal bekend als auteur van reisverslagen op de fiets, stadsgids en geschiedkundige, ondernam in 2008, onder de vleugels van Nee, een loodzware, toeristische monstertocht op zijn stalen ros door het zompige niemandsland van Louisiana.

  Kevin Nee woont in Baton Rouge en klust naast zijn baan als leraar bij als reisbegeleider. De man heeft een schat aan ervaring en contacten in het buitenland. Ook het fameuze koor Baton Rouge High School Singers klopte bij hem aan. Of hij een toer door Europa kon fiksen. In die achtdaagse rondgang, met bijna elke dag een optreden in de avonduren, dirigeert de Amerikaan zijn galmend gevolg via Amsterdam, Antwerpen, Brugge en Gent naar Ommen. Zeg nu zelf, een schitterend rijtje.

  “Nou had Kevin dat mooi bedacht”, merkt Kramer op. “Maar toen kwam het.” Zijn medeorganisator vult aan, “er moest een en ander geregeld worden. Denk aan onderdak, een hapje, drankje, overnachting, plus een locatie om op te treden.” Regelen zit beide gepensioneerde mannen gelukkig in het bloed en het programma is op papier rond.

  Op zaterdag 25 februari bezoekt het koor in de ochtenduren de Zaanse Schans. Hierna zet de bus koers richting Vechtdal. Na ontvangst bij Tante Pos en het uitwisselen van wetenswaardigheden wordt de Hervormde Kerk, gelegen in het warm kloppende hart van Ommen, bezocht. Dit is tevens de locatie van het optreden in de avonduren. Orakel Kramer gaat het gezelschap bijpraten over de geschiedenis van Ommen, waarbij de kerk centraal staat. Na een stevige maaltijd bij hotel Paping, tevens de locatie waar die nacht de hoofden te ruste worden gelegd, volgt het hoogtepunt van het bezoek, het eigenlijke optreden.

  Geheel in stijl met de bescheiden Sallandse volksaard wordt het niet uitgesproken, maar trots zijn de heren best wel. “Het is toch een topkoor, dus ik hoop op flink wat respons”, bevestigt Kramer. Kampman knikt instemmend. “We hebben door sponsoring en via contacten veel voor elkaar gekregen en hopen op een mooie avond.”

  Op zaterdag 25 februari volgt de apotheose. De Baton Rouge High School Singers zijn onderdeel van een totaalprogramma met Salland Vocaal uit Raalte, dat onder leiding staat van Wim van Lenthe en medewerking krijgt van pianist Bert Bootsma, en sopraan Yvonne Boerdam. De inloop is vanaf 19.30 uur, de aanvang om 20.00 uur. Door sponsoring kan de entreeprijs (bijzonder) laag worden gehouden en is vastgesteld op vijf euro.       

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.