Home / inwoners denken mee over toekomst ommen

inwoners denken mee over toekomst ommen

Veranderingen in sectoren als de landbouw, zorg en het onderwijs gaan razendsnel en hebben ook invloed op het leven in Ommen. Denk bijvoorbeeld aan de veranderingen in de zorg, waardoor mensen steeds langer thuis wonen of de steeds verder gaande digitalisering, waardoor sommige banen misschien overbodig worden.

Burgemeester Mark Boumans: “Het leven in Ommen blijft veranderen. Om hier klaar voor te zijn is het belangrijk dat we als gemeente weten wat ons staat te wachten. Door onze toekomstvisie samen met inwoners en ondernemers bij te stellen naar het jaar 2030 zien we wat er op ons af komt en kunnen we hier in de plannen die we de komende jaren maken rekening mee houden.”

Persoonlijke brief
Iedereen was welkom tijdens de bijeenkomst in het Vechtdal College. Naast het uitnodigen van inwoners via de lokale media ontvingen ook 1000 Ommenaren een persoonlijke brief met daarin de uitnodiging om mee te denken. Geertje Schilstra was een van deze personen: “Toen ik de brief ontving dacht ik eerst, is dat wel wat voor mij? Ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten. Mijn man maakte mij enthousiast en ik heb me uiteindelijk toch opgegeven.”

Schilstra: “Deze avond meedenken heeft me blij verrast. Ik heb de kans gehad mijn mening te geven over de toekomst van Ommen en ik heb echt het gevoel dat ik iets heb kunnen betekenen. Het is mooi om te weten dat we de ideeën die we met z’n allen hebben bedacht straks terug kunnen zien in de toekomstvisie van Ommen. Ik zou dan ook zeker zeggen, komt er een kans voorbij om mee te denken en zo je bijdrage te leveren aan Ommen: moet je doen!”

Ook nog meedenken?
Iedereen die nog wil meedenken kan tot 1 maart reageren op verschillende stellingen over de toekomst van Ommen. Deze stellingen zijn te vinden in ons dossier over de Toekomstvisie van de Gemeente Ommen. Op basis van de online reacties en de uitkomsten van de bijeenkomsten met ondernemers, organisaties en inwoners stelt gemeente Ommen de nieuwe Toekomstvisie 2030 op.

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.