Home / inloopbijeenkomst over vernieuwing marswetering

inloopbijeenkomst over vernieuwing marswetering

Daarnaast vertelt het waterschap hoe het beheer en onderhoud van de vernieuwde Marswetering wordt uitgevoerd. Belangstellenden kunnen tussen 16.30-18.00 uur en tussen 19.00–21.00 uur vrij binnenlopen bij charme hotel en restaurant De Klomp, Vilsterseweg 10 in Vilsteren.

Plannen Marswetering
Het project Marswetering heeft meerdere doelen: verbeteren  van waterkwaliteit, opheffen van stuw(obstakels), meer ruimte voor waterberging en de manier van onderhoud verbeteren. Concreet betekent dit dat het waterschap aan de slag gaat met het aanleggen van natuurvriendelijke oevers, zeven stuwen ‘vispasseerbaar’ maakt en de Marswetering gedeeltelijk verlegd, waardoor water beter aan- en afgevoerd kan worden. Ook versterkt het waterschap zeven hectare aan waterbergingen. Dit is een grootte van ongeveer 10 voetbalvelden. Verder krijgt ook de wateraanvoer voor landgoed Den Aalshorst een impuls. Hiermee blijft de stroomsnelheid in de Marswetering gewaarborgd.

Gefaseerde uitvoering
Het project Marswetering voert WDODelta  in twee delen uit.  In de eerste fase wordt het bovenstroomse gebied van stuw Vilsterskerkpad tot stuw Aalshorsterpad aangepakt. De uitvoering hiervan start dit najaar. De tweede fase bestaat uit de landbouwzone: het traject vanaf stuw Aalsholsterpad tot aan gemaal Linterzijl. Dit wordt later gerealiseerd.

Lees ook

Raad & Recht biedt gratis hulp bij jaarlijkse belastingaangifte

(Advertorial) OMMEN – Het Belastingteam van Raad en Recht biedt ook dit jaar weer gratis …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.