hulpdiensten laten zich zien en horen op 112 dag in ommen

  Achter de schermen zijn de hulpdiensten al geruime tijd bezig met de voorbereidingen. “De vorige 112-dag dateert uit 2006. Dat is alweer een poosje geleden. Het is best uniek dat het weer gelukt is om alle partijen aan tafel te krijgen. Iedereen is enthousiast en doet er alles aan om de bezoekers straks een professioneel en gevarieerd beeld van de hulpdiensten te geven”, vertelt voorzitter Jack Westenbroek van de projectgroep 112-dag Ommen.

  Op de 112-dag zijn er de hele dag door demonstraties te zien en laten de hulpdiensten zien hoe belangrijk goede samenwerking is. Dat wordt vooral goed zichtbaar tijdens grote hulpverleningsdemonstratie die op 8 april maar liefst drie keer te zien is: om 11.00, 13.30 en 15.30 uur op de kruising Nieuwelandstraat en Haven Noord. “Het scenario is spectaculair. Alle hulpdiensten doen er aan mee, inclusief een arrestatieteam van de politie.”

  Beleef het mee!
  De zintuigen worden optimaal geprikkeld op 8 april. De 112-dag is een dag waarop de beleving centraal staat. Bezoekers kunnen voertuigen bekijken, zelf een brandje blussen, ervaren wat brand is en het effect van rook. Veel aandacht is er ook voor preventie: wat doe je bij brand, of wanneer je de vlam in de pan krijgt?

  Natuurlijk is er ook tijd voor een goed gesprek. Bijvoorbeeld met de jeugd- of wijkagent en met medewerkers van de ambulancedienst. Kinderen kunnen meedoen aan het spel ‘Huisje spuiten’, een ritje maken in een echte brandweerauto en er zijn demo’s met politiehonden en van de natuurbrandbestrijders van Handcrew Overijssel.

  Laatste nieuws
  De organisatie heeft een facebookpagina: 112dagommen. Wie deze pagina volgt, blijft op de hoogte van nieuwtjes rond de 112-dag en mag deze informatie uiteraard delen. Ook via het twitteraccount van Veiligheidsregio IJsselland (@VRIJsselland) kan het laatste nieuws over de 112-dag worden gevolgd.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.