Home / hartweek in dalfsen in gevaar door vrijwilligersgebrek

hartweek in dalfsen in gevaar door vrijwilligersgebrek

De Hartstichting is bij de meesten onder ons een bekend begrip. Deze stichting financiert onderzoek en geeft voorlichting en steun aan patiënten met hart- en vaatziekten.

De stichting heeft verschillende mogelijkheden om aan de benodigde financiële middelen te komen. Eén daarvan is het aloude collecteren tijdens de Hartweek. Een belangrijke activiteit, maar het is nog zeer de vraag of de collecte dit jaar georganiseerd kan worden.

Gapend gat
Mevrouw Jenny van de Vegt-Klein, de drijvende kracht achter de collectes voor de Hartstichting in Dalfsen en omstreken, is na ruim 35 jaar namelijk gestopt wegens gezondheidsredenen. Ook heeft een aantal andere bestuursleden en wijkhoofden vanwege gevorderde leeftijd af moeten haken.

Met het wegvallen van de oudere generatie is een gapend gat ontstaan in de organisatie. Overgebleven bestuursleden in Dalfsen en omgeving zijn Gerrit Jansen uit Lemelerveld (voorzitter) en Hetty Jongema uit Dalfsen (secretaris). Het organiseren van de collecteweek in het hele gebied is voor deze twee mensen niet te doen en als er geen versterking komt, zal de collecte in de Hartweek 2017 geen doorgang kunnen vinden in Dalfsen en omliggende kernen.

Oproep
Daarom doen Gerrit en Hetty de volgende dringende oproep: “Wie draagt de Hartstichting een warm hart toe en komt ons versterken als wijkhoofd en/of bestuurslid?”

Een wijkhoofd is iemand die de contacten met collectanten onderhoudt en, indien nodig, nieuwe collectanten zoekt. Zodoende bouwt een wijkhoofd een netwerk op en leert veel mensen kennen. Gerrit Jansen schat in dat ze voor Lemelerveld inclusief buitengebied drie wijkhoofden nodig hebben.

De Hartweek 2017 wordt gehouden van 2 tot en met 8 april. De activiteiten van de wijkhoofden en bestuursleden vinden met name plaats rond deze Hartweek. De rest van het jaar kan de vrije tijd weer aan andere bezigheden worden besteed.

Interesse? Neem dan contact op met Gerrit Jansen (06-55366067 of gerrit08@gmail.com) of Hetty Jongema (0529-435388 of sjoerdenhetty@home.nl).

Lees ook

Het Boek van de Week

‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken Jan Zwartendijk is na een aantal omzwervingen in 1938 in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.