handbalsters dalfsen verliezen eerste nacompetitieduel

  Wie was meegereisd naar Amsterdam kon zich verheugen op een wedstrijd waar de vonken er bij tijd en wijle vanaf vlogen. Vooral de Amsterdammers gingen tot de grens en soms erover. Getuige het aantal strafworpen ten voordele van Sercodak Dalfsen. Larissa Nusser stond daardoor regelmatig oog in oog met de keepster van VOC, een enkele keer afgewisseld door Fabiënne Logtenberg en Angela Steenbakkers.

  Sercodak beet in de persoon van Roos van Leeuwen qua doelpunten het spits af in de wedstrijd. Het ging in de eerste helft veelal gelijk op wat doelpunten betreft. In het eerste deel was Sercodak steeds in het voordeel. In het tweede gedeelte boog het voordeel naar VOC. In het laatste deel van de eerste helft liep VOC met gemiddeld 4 doelpunten weg bij Sercodak. Dat had meer kunnen zijn, omdat Yara ten Holte een strafworp tegenhield! Met een ruststand van 16-13 gingen de teams naar de kleedkamer. De wedstrijd kon nog alle kanten op.

  In het begin van de tweede helft kwam Sercodak langzaam dichterbij. Op een gegeven moment was Sercodak tot op 1 doelpunt verschil genaderd: 17-16. Daarna moesten de dames VOC weer laten gaan. VOC liep met maar liefst 5 doelpunten uit: 21-16. Maar Sercodak bleef trekken en sjorren aan de wedstrijd. Na 2 treffers achter elkaar van Tess van Buren, gevolgd door 1 van Larissa Nusser en vervolgens een strafworp door Fabiënne Logtenberg, leek Sercodak het licht weer te zien: 22-21. Bij VOC werd het toen behoorlijk heet onder de voeten, tijd voor een time-out. De ‘uitbrander’ hielp, want vanaf dat moment lieten de Amsterdammers het niet meer lopen. Sercodak deed nog enkele pogingen en naderde tot 26-24. Daar bleven de pogingen bij. VOC pakte de 2 punten bij een eindstand 28-24.

  Op zaterdag 8 april is de return in Dalfsen. Tegen die tijd is de nacompetitie 3 wedstrijden verder. Maar het zal hoe dan ook een beladen wedstrijd worden. Al is het alleen maar om revanche te nemen.

  Volgende week zondag 5 maart om 14.00 uur speelt Sercodak Dalfsen in de Trefkoele+ de volgende wedstrijd tegen Cabooter Group Venlo.
  [youtube url=”https://www.youtube.com/embed/hX7Wa3ZeRVQ”]

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.