Home / grote belangstelling voor dalmsholte en giethmen in streekmuseum ommen

grote belangstelling voor dalmsholte en giethmen in streekmuseum ommen

De werkgroep boerderij- en veldnamen van het organiserende Cultuurhistorisch Centrum Ommen ging met de huidige en vroegere bewoners van de twee Ommer buurtschappen terug in de tijd. Niet alleen met oude foto’s, maar ook met oude Markeboeken, historische voorwerpen van bewoners en beschrijvingen van oude namen van boerderijen.

Na een fotopresentatie op een groot doek, was er gelegenheid de bijzondere expositie te bekijken. De thema-expositie liet het verzamelde werk zien van de afgelopen jaren, met foto’s van oude boerderijen uit Giethmen en Dalmsholte. Ook was er een maquette te zien van de voormalige militaire schietbaan, die in het begin van de vorige eeuw was gelegen in de buurtschap Giethmen. Maker van de maquette is Herman van Beesten, die de schietbaan aan de hand van originele tekeningen heeft nagebouwd, om te laten zien hoe militairen vroeger oefenden op dit soort schietbanen met aarden kogelvangers.

De historie van de buurtschappen kwam uitgebreid aan bod in woord en beeld. De extra tentoonstelling in het museum bood een mooie gelegenheid voor een soort van buurtvisite, waar herinneringen van vroeger werden opgehaald. Geïnteresseerden in familiestambomen kregen een uitgeprinte familiestamboom mee naar huis. Een kaasboer uit een van de buurtschappen zorgde voor een lekker stukje kaas bij het drankje.

De thema-expositie over Dalmsholte en Giethmen is vanaf 1 maart nog een aantal weken nog te zien in het Streekmuseum. De openingstijden van het streekmuseum zijn van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Neem voor meer informatie contact op met info@museum-ommen.nl of 0529-453487. Leden van de CCO hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis toegang.

Lees ook

Marijn de Vries nieuwe toezichthouder bij RTV Oost

REGIO – De Raad van Toezicht van RTV Oost heeft Marijn de Vries (42j) per …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.