echtpaar weemstra de lange viert diamanten huwelijk

  Jan werd geboren in Hoogeveen. Na de lagere school ging hij gelijk aan het werk. “Ik heb bijna mijn gehele werkzame leven in de eieren gezeten”, zegt Jan lachend. “En bij de weg”, vervolgt hij. “Eerst bij de firma Andriessen en later bij de firma Mol. Na de eieren vervoerde ik veel bakkersattributen. Het voordeel was dat ik mocht autorijden, dat deed ik namelijk graag, ook nu nog.”

  Het echtpaar woont al bijna hun hele leven in Dalfsen. Eerst in een woning bij Het Roode Hert, vervolgens circa vijftien jaar in de Hofstraat en nu alweer ruim veertig jaar in hun huidige woning aan de Esschingstraat. Hoewel Jan zelf niet heeft gevoetbald, gaat het gesprek toch veel over voetbalvereniging ASC’62. Daar is hij kind aan huis. Circa 22 jaar was hij leider bij diverse jeugdelftallen en ruim 20 jaar maakte hij deel uit van de beheercommissie van het clubgebouw op sportpark Gerner. Nog steeds is hij iedere thuiswedstrijd achter de koffietafel te vinden en volgt hij ook de wedstrijd. En op maandagmorgen al weer vroeg uit de veren om nawerk te verrichten in het clubgebouw. Ook mag hij graag een kaartje leggen.

  Sienie werd geboren in Zuidwolde. Na de lagere school werkte zij bij diverse gezinnen in het huishouden. “Thuis van en bij mijn moeder, die lichamelijk niet sterk was, heb ik de beste leerschool gehad”, merkt Sienie lachend op. “Zij mocht graag zingen en was ruim veertig jaar lid van zangvereniging ‘Soli’, zoals zij het zelf noemt.” En bij die hoedanigheid hebben zij elkaar ook ontmoet, weten beide zich nog goed te herinneren. Het was op een zangersdag in Beilen. Ook Sienie was vrijwilligster bij de plaatselijke voetbalclub. Bardiensten draaien en shirtjes wassen was haar niet vreemd.

  De gezondheid van het diamanten echtpaar is goed te noemen. Alleen het lopen gaat wel steeds moeilijker”, merkt Sienie op. “Maar ik vermaak mij ook prima met een borduurwerkje”. Het echtpaar heeft een dochter en twee kleinkinderen, een jongen en een meisje. Burgemeester Han Noten kwam afgelopen maandag het diamanten bruidspaar thuis feliciteren namens de gemeente Dalfsen. Vrijdag werd het feest gevierd bij Hotel Restaurant Het Roode Hert in Ankum.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.