Home / denk op valentijnsdag mee over de toekomst van ommen

denk op valentijnsdag mee over de toekomst van ommen

Ommen heeft in 2030 volgens de verwachting van het CBS en PBL 20.300 inwoners. Dat is 2.700 meer dan de 17.600 inwoners in 2016. Een stijging van 15%. Naast deze stijging van het aantal inwoners zijn er veel ontwikkelingen en trends die ook invloed hebben op het leven in Ommen in 2030. Burgemeester Mark Boumans: “Ontwikkelingen in onder andere de zorg, het onderwijs en de landbouw gaan in een snel tempo. Ook voor Ommen betekent dit dat we ons hierop moeten voorbereiden. Dit doen we door onze huidige toekomstvisie klaar te stomen voor het jaar 2030.”

Het Ommen van 2030
Naast de bijeenkomst voor ondernemers en organisaties die op 19 december 2016 plaatsvond is het nu de beurt aan de inwoners van de gemeente Ommen om mee te denken. “Wij vinden het van groot belang dat alle inwoners de kans krijgen een steentje bij te dragen aan de toekomst van onze gemeente. Iedereen met mooie ideeën, iedereen die het leuk vindt betrokken te zijn bij de toekomst van Ommen en inwoners die graag meedenken over thema’s als zorg, duurzaamheid en digitalisering zijn van harte welkom op 14 februari vanaf 19.00 uur in het Vechtdal College”, aldus burgemeester Mark Boumans.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan voor 3 februari via toekomstvisieommen2030@ommen.nl. Inloop van de bijeenkomst is op 14 februari vanaf 19.00 uur in het Vechtdal College aan Balkerweg 2 in Ommen. De bijeenkomst start om 19.30 uur.

Andere manieren om mee te denken
Naast het bijwonen van de bijeenkomst op 14 februari kan iedereen meedenken door een reactie te geven op de verschillende stellingen die gericht zijn op de toekomst van Ommen. Deze stellingen zijn te vinden op www.ommen.nl en op de facebookpagina van de Gemeente Ommen, maar ook op onze website en in onze krant. Op basis van de reacties en de uitkomsten van de bijeenkomsten met ondernemers, organisatie en inwoners stelt gemeente Ommen de nieuwe Toekomstvisie 2030 op.

Lees ook

ACO van Elderen start weer met de ACO-plus groep

(Advertorial) OMMEN – Begin september is ACO van Elderen weer gestart met de lessen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.