Home / de winterjas kan uit lente op komst

de winterjas kan uit lente op komst

Met nog iets meer dan twee weken te gaan, loopt de meteorologische winter geleidelijk op zijn eind. Met vijf ijsdagen en twee keer een flink pakket sneeuw kunnen we sinds jaren weer eens spreken van een vrij normale winter. Het ziet er zelfs naar uit dat de gemiddelde wintertemperatuur dit jaar heel dichtbij de normale waarde van 3,4 graden uitkomt. Dat is toch ook een tijdje geleden.

We kunnen (tot nu toe) vijf ijsdagen in De Bilt bijschrijven, dagen waarop de temperatuur het gehele etmaal onder het vriespunt bleef steken. Meer ijsdagen dan in de afgelopen drie winters bij elkaar! Ook is het de eerste winter sinds jaren die qua temperatuur vrij normaal verloopt. De gemiddelde wintertemperatuur komt waarschijnlijk uit rond 3,5 graden, terwijl 3,4 graden het langjarig gemiddelde is.

Lees ook

Hoofdrijbaan N340 dik drie weken afgesloten

ZWOLLE – Van vrijdag 6 tot en met maandag 30 augustus wordt de N340 tussen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.