Home / de brinkhof sluit de deuren

de brinkhof sluit de deuren

“Op 22-jarige leeftijd ben ik begonnen op het Kerkplein in Café Marktzicht. Het waren mooie jaren maar wel hard werken .Maar iets wat je graag doet, vooral het koken, kost dan geen moeite.” Het stamcafé De Brinkhof gaat deze maand dicht, alleen op afspraak kan een groep hier nog een feestje geven of nog intekenen voor een kookcursus. Want koken is Dinie’s lust en leven. Vooral de wereldkeuken spreek haar aan met al die kruiden en bijpassende producten. “Dan nodigden we ook dikwijls mensen uit die landen uit”, zegt Dinie.

“De horeca is erg veranderd’, zeggen beide. “Misschien kunnen we, mede door onze leeftijd  de aansluiting bij de jongere doelgroep moeilijk meer vinden. Wij willen de locatie verhuren, maar horeca willen we er niet meer in hebben. Na 38 jaar horeca zijn wij er wel klaar mee”, zegt ook Jaap, die de rol van gastheer perfect beheerste. “Het liefst zie ik er een toko met kruiden en specerijen, maar daar moet men dan wel de juiste personen voor vinden”, merkt Dinie op. “Wij wachten af hoe het verder verloopt.”

De laatste jamsessie was op 17 februari en op 24 en 25 februari is de allerlaatste Fingerfood maaltijd. Dan is het definitief gebeurd. “Locatie De Brinkhof is te huur, maar wij blijven er wel boven wonen want dit vinden wij het mooiste plekje van Dalfsen”, zeggen beide. Gezien de vele reacties die het echtpaar de afgelopen tijd kreeg, zullen velen met weemoed terugdenken aan de gezellige horecagelegenheid De Brinkhof.

Lees ook

Afsluiting Welsummerweg

DALFSEN – Sinds maandag 14 juni is de Welsummerweg op de N340 afgesloten. De werkzaamheden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.