dalfsenaren schaatsten op de weissensee

  Sinds acht jaar kon er weer in rondes van 25 kilometer over het hele meer van voor naar achter worden geschaatst. Het weer aan de Weissensee was de afgelopen weken prachtig en het ijs lag er goed bij. Op de laatste dagen viel de dooi in met veel wind. Daardoor ontstonden barsten in het ijs en stond er een laagje water op de baan.

  De deelnemers aan de tochten worden vaak vergezeld van hun partners of verzorgers. Elke dag kun je schaatsen of naar wedstrijden van de profs kijken. Daarnaast zijn er elke dag activiteiten in of bij de grote tent. In de omgeving van de Weissensee kun je skiën, langlaufen, sleetje rijden of wandelen. In de vele horecagelegenheden kun je volop genieten van eten en drinken.

  Voorbereidingen
  De voorbereidingen om voor de Alternatieve Elfstedentocht in vorm te komen begint voor de meesten al in het voorjaar door vele kilometers te fietsen, te skeeleren of te mountainbiken. Krachttraining en spinning zijn hierbij een goede aanvulling. In het najaar, als de ijsbanen opengaan, worden heel wat rondjes getraind.

  Bij de voorbereidingen horen ook goede schaatsen en goede kleding, omdat de omstandigheden extreem kunnen zijn. De laatste week van januari en de eerste van februari strijken duizenden Nederlanders neer langs de Weissensee om hun favoriete sport te beoefenen, of gewoon voor de gezelligheid.

  Kippenvel
  Een van de deelnemers vertelt: “Het onthaal en de sfeer bij binnenkomst van de Alternatieve Elfstedentocht is werkelijk geweldig. Kippenvel! Rijen mensen staan soms al uren te roepen en te klappen als de rijders binnenkomen. Vanuit Nederland krijg je appjes van familie, vrienden en collega’s, omdat alles rechtstreeks via internet gevolgd kon worden. Volgend jaar gaan we weer; zeker weten!”

  Wil je meer informatie en foto’s bekijken, ga dan naar www.weissensee.nl.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.