column zp dalfsen 2count helpt bij ondernemingsvraagstukken

  De werkgever vindt, net als Truus, dat zij de meest geschikte overnamekandidaat is. Zij is immers al jaren werkzaam in het bedrijf, geeft leiding aan het overig personeel en kent de klanten door en door. De werkgever wil het bedrijf aan haar overdoen tegen een acceptabel bedrag voor inventaris en goodwill. De winst in het bedrijf is goed en voldoende om de koper, na betaling van rente en aflossing, een goed inkomen te garanderen.

  De banken zijn echter niet meer zo royaal met het verstrekken van geld en eisen van de koper een fors bedrag aan inbreng van eigen middelen. En dat heeft Truus nou net niet (meer). Een aantal jaren eerder heeft zij met haar man een eigen huis gekocht en al hun spaargeld zit in het huis.

  De verkoper en de koper hebben zich vervolgens bij ons gemeld en wij hebben, samen met hen, het ondernemingsplan opgesteld en ingediend bij een crowdfunding platform. Bij een dergelijk platform gelden heel andere normen. Uiteraard kijken zij ook heel kritisch naar de haalbaarheid van het plan. Na de nodige toelichting hebben zij het op hun site geplaatst, drie dagen later was de financiering rond. De werkneemster heeft het bedrijf van haar werkgever overgenomen en het floreert inmiddels als nooit tevoren.

  Koper en verkoper tevreden en wij ook met onze nieuwe klant!

  2Count Zwolle
  Edu Broekhaar
  www.2count.nl
  0529 432 468

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.