Home / belangrijke overwinning van korfballers dommerdieck

belangrijke overwinning van korfballers dommerdieck

In Nieuwleusen verloor d´Ommerdieck van DOC met 8- 12 . Aan ’t begin van de wedstrijd was er een minuut stilte vanwege het overlijden van mevrouw Kingma , lid van DOC.

Bij d’Ommerdieck ontbrak Robert Batterink. Hij was net vader geworden. In de eerste helft kwamen beide teams bijna niet tot scoren. Pas in de 18 de minuut schoot DOC raak. Daarna kwam d’Ommerdieck op schot en bracht de stand op 1-3. Maar DOC kwam terug tot gelijkspel 3-3. In de laatste seconde voor rust wist Stefan van Veldhuizen raak te schieten 3-4.

Na rust kwam Astrid Aalbers in het veld voor Miranda Huzen. Gelijk in de eerste minuut wist Astrid Aalbers raak te schieten 3-5. Doc kwam weer dichterbij 4-5. Maar d’Ommerdieck bleef rustig aanvallen en benutte de kansen 4-7. Na 5-7 liep d’Ommerdieck uit tot 5-10.

Weer een wissel bij d’Ommerdieck Nienke Rijkeboer kwam in het veld voor de moe gestreden

Gerja Eijkenaar. Doc bracht de stand op 7 -10. Maar d’Ommerdieck bleef het eigen spel spelen en liet zich niet intimideren door het fysieke spel van DOC. Na 7-12 schoot DOC weer raak 8-12.

Jasper Batterink  zorgde voor 8-13 en Stefan van Veldhuizen schoot voor de vierde keer raak 9-14.

De eindstand was 10-14. Door deze overwinning is d’Ommerdieck gestegen naar de vierde plaats.

Doelpuntenmakers : Stefan van Veldhuizen 4x, Marin Alteveer 3x, Agnes Compagner 2x, Astrid Aalbers 2x, Roel Kikkert 2x en Jasper Batterink.

Zaterdag 11 februari speelt d’Ommerdieck in sporthal de Schakel tegen koploper TFS uit Drachster Compagnie. Aanvang 15.15 uur.

Lees ook

Joep Wennemars kwalificeert zich voor NK afstanden in Heerenveen

DALFSEN – Afgelopen zaterdag werd op IJsbaan De Schegge in Deventer de IJsselcup verreden. Dalfsenaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.